Tredje yngste spilleren til å score 30 poeng i en kamp

Devin Booker ble den tredje yngste NBA-spilleren i historien til å score minst 30 poeng i en kamp da han i natt noterte seg for 32 poeng mot Indiana Pacers.

Av Even Lübeck

Devin Booker ble i slutten av juni draftet av Phoenix Suns som nummer 13. Unggutten er spådd en lysende fremtid av mange og er den yngste spilleren i NBA for øyeblikket. Han spilte collegebasketball for Kentucky og entret draften, som tok sted i Barclays Center i Brooklyn, sammen med lagkameratene Karl-Anthony Towns(nå Minnesota Timberwolves), Willie Cauley-Stein(Sacramento Kings) og Trey Lyles(Utah Jazz). Han er den første NBA-spilleren som har spilt på college og debuterte i NBA i en alder av 18(LeBron hoppet rett fra high school til NBA).

32 poeng mot Indiana

Booker har vært inn og ut av laget så langt i år og snittet på 19.4 minutter per kamp. Han har fått mer ansvar etter at Eric Bledsoe ble skadet i desember, og har snittet på 31.6 minutter per kamp i januar. Booker startet sin første NBA-kamp mot Utah Jazz i en alder av 19 år og 52 dager. Kun én gang tidligere i sesongen har han scoret over 20 poeng, men i natt smalt det.

19-åringen scoret 32 poeng i nattens 97-94 tap for Indiana Pacers. Han traff på seks av elleve trepoengsforsøk og satte alle åtte straffene han fikk tildelt. Spillemessig drar man ikke noen likheter til hverken LeBron James eller Kevin Durant, men Booker blir med i den eksklusive klubben til James og Durant. Booker er nå den tredje yngste NBA-spilleren i historien til å ha scoret minst 30 poeng i en kamp i en alder av 19 år og 81 dager.

LeBron James er per dags dato den yngste spilleren i NBA til å score minst 30 poeng i en NBA-kamp. James var 18 år og 334 dager da han scoret 33 poeng mot Memphis Grizzlies 29. november 2003. I 2003-2004 sesongen hadde «King James» 13 kamper hvor han noterte seg for minst 30 poeng. Senere har han vunnet NBA-tittelen to ganger, blitt kåret til ligaens mest verdifulle spiller fire ganger, finaleseriens mest verdifulle spiller to ganger og er Cleveland Cavaliers sin toppscorer gjennom tidene. LeBron har tatt tre medaljer i internasjonal sammenheng, en bronse fra Athen-OL i 2004 og to gullmedaljer, fra Beijing i 2008 og London i 2012.

Den nest yngste er Kevin Durant. Durant var 19 år og 62 dager da han scoret 35 poeng mot Indiana Pacers 30. november 2007. I 2007-2008 sesongen hadde KD syv kamper med minst 30 poeng. Senere har Durant blitt kåret til MVP en gang, vært en All-Star seks år på rad fra 2010 og blitt kåret til MVP i All-Star kampen en gang. I tillegg har han vunnet to OL-gull for USA.

Verden ligger åpen for deg, Devin Booker...

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits