Halvspilt NBA-sesong - hvem har imponert oss mest?

Av Even Lübeck og Morten Bjerkelund, grunnleggere av siden AltomNBA.no

Etter halvspilt sesong har det vært mange oppturer og mange nedturer. Vi så senest at David Blatt, som var treneren til Cleveland Cavaliers, ble sparket på fredag, etter å ha ledet Cleveland til finale i fjor og så langt i år med 30 seire og 11 tap. 

Etter endt sesong blir det delt ut priset til årets mest verdifulle spiller(Most Valueable Player), årets nykommer(Rookie of the Year), årets trener(Coach of the Year), årets mest forbedret spiller(Most Improved Player), årets beste defensive spiller(Defensive player of the Year) og beste spilleren fra benken(Sixth man of the Year). Vi har tatt en titt etter halvspilt sesong og skrevet om hvem vi mener bør vinne de forskjellige prisene - hvis prisene skulle bli delt ut nå.

 

Most Valuable Player: Steph Curry

Det har ikke vært mye konkurranse om hvem som så langt har vært ligaens beste spiller. Curry leder sitt Golden State Warriors med stil, er toppscorer i ligaen og snitter på 30.1 poeng, 5.4 returer og 6.6 assists per kamp. I seks av de siste åtte kampene har Curry scoret over 30 poeng, og i fire av disse har han scoret 38 poeng eller flere! Om Warriors kan ta rekorden til det legendariske Chicago Bulls-laget i 1995/96 med stjernespillere som Michael Jordan, Scottie Pippen og Dennis Rodman på laget er usikkert, men laget ligger i rute med 40 seire og fire tap etter 44 kamper. Og om laget klarer det skal Curry ha en stor del av æren. For Curry, som i sine ungdomsår ble avskrevet av mange, har tatt NBA med storm og på mange måter representerer Curry utviklingen i den moderne NBA med trepoengere og fullstendig dominans på parketten. Curry er blitt et fenomen, på bortekamper kommer publikum like mye for å se ham, og på hjemmekamper skal de nå åpne hallen en time tidligere fordi fans vil se ham varme opp.

Andre kandidater: Kawhi Leonard, Russell Westbrook, Kevin Durant

 

Rookie of the Year: Karl-Anthony Towns

Kentucky-produktet har til nå vist seg som den mest komplette nykommeren i ligaen. Han har så langt bidratt med både returer, trepoengere, dunker og blokker for sitt Minnesota Timberwolves. Selv om Timberwolves har tapt ni av de ti siste kampene, har Towns virkelig levd opp til forventingene som førstevalg i draften. I kampen mot Dallas nå nylig, noterte han seg for 27 poeng, 17 returer og 6 blokker. Towns og New York Knicks? Kristaps Porzingis har blitt kåret til ?Rookie of the Month? i hver sin conference i både november og desember. Porzingis har allerede rukket å bli en publikumsfavoritt i Madison Square Garden, til tross for at latvieren ble buet ut av fansen da han ble draftet som nummer fire av Knicks. Oppskriften med knallhardt arbeid fra dag 1 har gitt resultater i form av mye spilletid, høyt poengsnitt og stjernestatus blant supporterne. Allikevel har Towns vært mer verdifull for Timberwolves i flere faser av spillet, enn det Porzingis har vært for Knicks.

Andre kandidater: Kristaps Porzingis, Jahlil Okafor, D?Angelo Russell

 

Defensive Player of the Year: Kawhi Leonard

Overraskende? Ikke særlig. Heller ikke i denne kategorien er det spesielt jevnt. Kawhi Leonard er NBAs beste forsvarspiller. Han snitter på 1.9 steals og 0.9 blokkerte skudd, i tillegg til 5.6 returer på 32.8 minutter per kamp. Spurs-spilleren stopper alt fra point guarder til power forwards og er en konstant plage for motstandere. Søker du på LeBron James og Kawhi Leonard i samme setning, finner du et YouTube-klipp der LeBron skal skyte straffer, før speaker annonserer at Leonard er på vei inn igjen. Ansiktsuttrykket sier det meste om hvordan det er å ha Leonard på seg i forsvar. Fjorårets vinner er ikke direkte truet av noen spillere til prisen, selv om Hassan Whiteside har levert noen monsterkamper med 10+ blokker. Ingen er bedre i forsvar enn Leonard og ingen fortjener denne prisen mer.

Andre kandidater: Hassan Whiteside, Draymond Green, Anthony Davis

 

Sixth Man of the Year: Will Barton

Både Andre Iguodala og Ryan Anderson var hete kandidater til å stikke av med prisen som ?Sixth Man of the Year? etter halvspilt sesong, men til slutt falt valget på Will Barton. Denver-spilleren har levert varene for Denver Nuggets, og har snittet på 15.6 poeng per kamp og 6.2 returer per kamp fra benken. Det å plukke 6.2 returer per kamp er svært imponerende for en lettvekter som Barton, som kun veier 77 kg. I tillegg skyter Barton 44.6 % fra gulvet, til sammenligning skyter Stephen Curry 51 %. Ikke veldig langt bak. Barton var også toneangivende da Denver påførte Golden State Warriors? tredje tap for sesongen med sine 21 poeng og seks returer 13. januar.

Andre kandidater: Andre Igoudala, Ryan Anderson,  Enes Kanter

 

 

Coach of the Year: Rick Carlisle

I en liga med 30 lag er det naturlig at flere trenere utmerker seg, både positivt og negativt. Rick Carlisle, hovedtrener for Dallas Mavericks, er en av de som virkelig har utmerket seg i positiv forstand. Etter en sommer hvor Dallas mistet fire av fem startere, var en skostørrelse unna å signere DeAndre Jordan og av mange ble tippet på 8.-9. plass, har ?Mavs? imponert. For øyeblikket ligger laget på 6. plass med 25 seire og 20 tap. De ligger foran lag som Houston Rockets og Portland Trail Blazers, og hakk i hæl på Memphis Grizzlies og Los Angeles Clippers. Carlisle har fått det meste ut av spillere som Deron Williams, Raymond Felton og J.J. Barea, samt evigunge Dirk Nowitzki som fortsetter å levere på høyt nivå. Dette skal Carlisle ha mye av æren for.

Andre kandidater: Gregg Popovich, Luke Walton, Scott SkilesMost Improved Player: C.J. McCollum

Portland Trail Blazers gikk gjennom en stor omveltning i sommer, da de så og si ble robbet for alt av talentfulle spillere. Laget mistet fire av fem startere og måtte begynne på nytt. Fra å være et sluttspillslag og vinne Northwest Division i fjor, sliter Portland nå med å finne veien tilbake til sluttspillet. Til tross for lagets nedadgående kurve, har shooting guard C.J. McCollum hatt en stigende formkurve. Tiden på benken virker til å være over for McCollum som har gått fra å spille 15 minutter per kamp i fjor, til 35 minutter per kamp så langt denne sesongen. At poengproduksjonen også har økt fra 6.8 poeng per kamp til 20.7 forteller mye om utviklingen og forbedringen hos McCollum. McCollum danner sammen med Damian Lillard en av de beste guard-duoene i ligaen.

Andre kandidater: Stephen Curry, Will Barton, Andre Drummond

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits