Slik endte Deadline Day!

Av Even Lübeck, Morten Bjerkelund og Ulrik Sydnes

Torsdag kveld klokken 21.00 (norsk tid) stengte transfervinduet i NBA. Nå kan ingen av de 30 NBA-lagene trade flere spillere i løpet av denne sesongen.

Etter at dagen var omme tok vi en prat med basketballkommentator ekspert Frederik Gnatt, som syntes traden med Markieff Morris til Wizards er spennende.

- Det kom egentlig ikke noen store trades. Men jeg liker traden med Morris til Wizards, den er spennende. Det er en god spiller som har både skapt problemer for seg selv og tydeligvis hatt problemer med ledelsen i Phoenix. For Wizards blir han en god rollespiller og kan vise seg å passe veldig godt i laget som en stretch four, sier Gnatt. 

- Channing Frye til Cavaliers synes jeg også er spennende. Tanken er god. Frye er svært god som en trepoengsskytter om man bruker han riktig. Personlig sliter jeg likevel med å ha helt trua på at Cavs kommer til å gjøre det. Bør brukes i pick and pops. Tviler på at James/Irving kommer til å sette han opp nok, fortsetter kommentatoren.

 

Her er alle de bekreftede overgangene:

Joel Anthony på flyttefot igjen

Noen timer etter han ble sendt fra Detroit til Houston har Anthony blitt send avgårde enda en gang, denne gangen til Philadelphia 76ers. Houston sender også med et andrerundevalg for 2017, som opprinnelig tilhørte Denver Nuggets. 76ers sender tilbake rettighetene til Chukwudiebere Maduabum.

Bulls sender Captain Kirk til Atlanta

Chicago Bulls har sendt Kirk Hinrich til Atlanta Hawks i bytte mot Justin Holiday og et andrerundevalg. Veteranen er den med tredje flest kamper for Bulls gjennom historien, bare slått av legendene Michael Jordan og Scottie Pippen. Denne sesongen har Hinrich bidratt lite og kun spilt 16 minutter per kamp. Holiday er bror til tidligere All-Star Jrue og er i sin fjerde NBA-sesong, uten å ha virkelig etablert seg. Denne byttehandelen sparer også Bulls litt i lønninger, en ikke ubetydelig faktor for laget.

Miami sender Brian Roberts til Portland for å spare penger

Miami Heat kvitter seg umiddelbart med Brian Roberts, som knapt har pakket bagen etter overgangen fra Charlotte før han sendes videre til Portland Trailblazers. Siden Portland er under salary capen så trenger de ikke sende noen spillere tilbake. For å ta i mot Roberts får Traiblazers også et andrerundevalg fra Miami, som med denne overgangen kommer under luxury taxen og sparer mye penger.

Urokråken Lance Stephenson til Memphis mot Jeff Green

Memphis Grizzlies sender forwarden Jeff Green til Los Angeles Clippers, i bytte mot Lance Stephenson og et beskyttet førsterundevalg i 2019. Green er en spiller som aldri helt har fått ut potensialet sitt, men han spilte kanskje sin beste basket under Clippers trener Doc Rivers, den gang begge var i Boston. Stephenson kom til Clippers i sommer, men klarte heller ikke der å vise det solide toveisspillet som nesten gjorde han til All-Star i Indiana. Førsterundevalget som Clippers sender skal være lotteribeskyttet (topp 14).

Lance Stephenson to Grizzlies: Latest Trade Details, Comments and Reaction   

Markieff Morris til Washington i bytte mot Kim Kardashians eksmann og mer

Washington Wizards mottar Markieff Morris i bytte mot DeJuan Blair, Kris Humphries og et beskyttet førsterunde-valg.

Suns skaffer seg med det et gunstig draftvalg, men de øvrige spillerne kommer antageligvis ikke til å bidra med alt for mye. Kris Humphries er forøvrig Kim Kardashians tidligere ektefelle. Wizards skaffer seg en av de solide og aggressive Morris-tvillingene og satser på at Morris kan komme inn og styrke laget øyeblikkelig. Det blir spennende å se Morris i aksjon allerede i morgen kveld, mot Detroit Pistons og hans bror Marcus.


 

Atlanta Hawks sender Shelvin Mack vestover til Utah Jazz

Point guarden Mack var mest toneangivende for Hawks i sin første sesong i klubben tilbake i 2013-14, da han snittet på 20 minutter og 7,5 poeng per kamp. Nå skifter han beite til Salt Lake City og Utah Jazz som sliter med å finne en solid løsning på point guard posisjonen for tiden. I bytte mot Mack mottar Hawks et framtidig andrerunde-valg i draften.

NEW YORK, NY - APRIL 17: Shelvin Mack #8 of the Atlanta Hawks dribbles the ball against the New York Knicks at Madison Square Garden on April 17, 2013 in New York City. The Knicks defeated the Hawks 98-92. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. (Photo by Bruce Bennett/Getty Images) *** Local Caption *** Shelvin Mack
 

Cleveland Cavaliers forsterker med Channing Frye, sender Anderson Varejao til Portland Trailblazers

Cavs har sikret seg Channing Frye fra Orlando Magic, som kan spille begge big man-posisjonene. De sender Jared Cunningham i retur til Magic. Portland er også involvert som et tredje lag i handelen og får Anderson Varejao og et førsterundevalg fra Cleveland. Portland sender i tillegg et andrerundevalg til Magic. 

Skarpskytteren Frye skyter rundt 40% på trepoengsskudd og gir flere muligheter i frontcourten.  Veteranen Varejao har 12 sesonger bak seg i Cleveland, men har de siste årene slitt enormt med skader og har spilt lite denne sesongen. Det er forventet at både Varejao og Cunningham vil bli waivet av sine nye lag. Denne handelen sparer Cavs over $10 millioner i lønn og luxury tax.

Miami Heat sender Jarnell Stokes til New Orleans Pelicans

Heat sender Stokes og penger til Pelicans i bytte mot et beskyttet andrerundevalg. Stokes har kun spilt 26 kamper for Memphis og Miami i sine to NBA-sesonger. Heat blir med denne overgangen kvitt endel i lønninger og jobber for å komme under luxury taxen.  

Randy Foye skal forsterke skuddarsenalet til Oklahoma City Thunder

Oklahoma City Thunder, som for øyeblikket ligger plassert på tredjeplass i vest, har byttet til seg tjenestene til Denver Nuggets' shooting guard Randy Foye. I bytte mot Foye mottar Nuggets to framtidige andrerunde-valg i tillegg til D.J. Augustin og Steve Novak.

Veteranen Foyes prestasjoner har variert i løpet av tre år med Denver, men skal forhåpentligvis bidra med rutine i garderoben og god skuddprosent fra benken for Thunder. Denver får en brukbar reserve til rookie point guard Emmanuel Mudiay i D.J. Augustin. Siden veteranen og den tenkte reserven Jameer Nelson har vært skadeplaget så langt denne sesongen, virker det som en fornuftig signering fra Denvers side.

 


 

 Donatas Motiejunas og Marcus Thornton er tradet til Detroit Pistons i bytte mot Joel Anthony og et topp 8-beskyttet førsterundevalg i 2016-draften, som blir sendt til Houston Rockets

Donatas Motiejunas ble draftet med 20. pick i 2011, men spilte en sesong til i Europa før han kom over til NBA. I fjor var han en nøkkelspiller for Rockets i Dwight Howards skadefravær og snittet 12 poeng og 6 returer per kamp. Denne sesongen har vært preget av skader for den litauiske forwarden, som kun har spilt 14 kamper. Han er på en billig kontrakt i år, men er en resticted free agent til sommeren.

Marcus Thornton er en shooting guard som forsterker Detroits benk. Han scorer 10 poeng per kamp i gjennomsnitt denne sesongen og kontrakten hans går ut til sommeren. Joel Anthony blir sendt til Houston og må nok stille seg bak Howard og Capela i køen for å spille center. Men Anthony bringer erfaring og lederskap etter å ha vært en del av Miami Heats mesterlag i 2012 og 2013. Hans kontrakt er ikke garanter for neste sesong. Detroit Pistons beholder draftpicket i år om det blir topp 8, i så fall må de sende neste års pick i stedet for.  

 

Tobias Harris til Detroit Pistons i bytte mot Ersan Ilyasova og Brandon Jennings, som går til Orlando Magic.

Tobias Harris har tatt med seg sakene sine, flydd til Detroit og signert for Detroit Pistons, mens Ersan Ilyasova og Brandon Jennings har gått andre veien. Harris signerete for Magic  på deadline day i 2013 og gjorde sakene sine godt fra første kamp for klubben fra Orlando. Selv om poengsnittet har sunket fra 2012-13 sesongen snittet Harris på 33 minutter per kamp i de 49 kampene han fikk for Magic i årets sesong.
Den tidligere Detroit Pistons-duoen Ersan Ilyasova og Brandon Jennings går motsatt vei. Ilyasova ble draftet i andre runde i 2005 av Milwaukee Bucks og spilte i Bucks i to perioder - 2005-2007 og 2009-2015(spilte en periode i Tyrkia da det var lock out i NBA i 2011). Russeren ble tradet til Magic i juni 2015 og startet alle 52 kampene han fikk spille for Bucks med et minuttsnitt på 27.6 per kamp. Brandon Jennings ble draftet i 2009, også han av Bucks. Han spilte fire år for Bucks før han ble tradet til Pistons. Jennings ble skadet for et drøyt år siden og var ute i 11 måneder før han spilte for Grand Rapids Drive i D-League i starten av desember. Dagen etter kampen for Pistons sitt D-League lag ble Jennings kalt tilbake av Pistonts, og fikk totalt 23 kamper for Pistons etter jul, inkludert en start.

 

Tre lag involvert i byttehandel som sender Courtney Lee fra Memphis Grizzlies til Charlotte Hornets.

Charlotte valgte å lete på overgangsmarkedet etter at det ble kjent at Hornets’ small forward Michael Kidd-Gilchrist kom til å miste resten av sesongen grunnet en skulderskade. Kidd-Gilchrist har slitt med skader store deler av sesongen og må nok en gang under kniven for å operere. Courtney Lee forlater dermed Grizzlies, hvor han de siste tre sesongene har produsert godt og snittet på 30 minutter og 10 poeng per kamp. Hornets mener at Lee kan være den erstatteren som klarer å fylle tomrommet etter Kidd-Gilchrist og holde dem inne i kampen om den siste sluttspillplassen i Eastern Conference.  

Motsatt vei går P.J. Hairston som aldri fikk det helt til i Charlotte-drakta i tillegg til to framtidige andrerunde-valg i draften. Samtidig sender Hornets sitt tredjevalg på point guard posisjonen Brian Roberts til Miami Heat. Til slutt sender Miami Heat to framtidige andrerunde-valg i draften og den velkjente veteranen Chris Andersen til Memphis. Chris Andersen, kjent for mange av sine fargerike tatoveringer, er langt unna sitt toppnivå etter nesten 15 sesonger i NBA. Allikevel er det verdt å nevne at han var en del av Heat-mannskapet som vant NBA-finalen i 2013.

  

BROOKLYN, NY - DECEMBER 16: Chris Andersen #11 of Miami Heat in action during a basketball game between Miami Heat and Brooklyn Nets at the Barclays Center on December 16, 2014 in the Brooklyn Borough of New York City. (Photo by Cem Ozdel/Anadolu Agency/Getty Images)

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits