Kevin Durant går til Golden State Warriors!

Av Even Lübeck

En av verdens beste basketballspillere, Kevin Durant, bestemte seg på nasjonaldagen til USA for å signere en toårskontrakt med Golden State Warriors.

 

Sommeren store snakkis innenfor basketballverden har vært hvor Kevin Durant skulle spille det neste året. Skulle han bli hos Oklahoma City Thunder, klubben han hadde vært i siden han ble draftet i 2007? Så og si hele ligaen var interessert i tjenestene til Durant, som var free agent denne sommeren. Til slutt var det Boston Celtics, Oklahoma City Thunder og Golden State Warriors som var de tre heteste kandidatene til å signere spilleren som har vært på All-Star-laget syv ganger, blitt kåret til ligaens beste spiller én gang og vunnet OL-gull med USA i 2012. 

Kevin Durant vant OL-gull med USA i 2012. Bilde: Getty Images.
Kevin Durant vant OL-gull med USA i 2012. Bilde: Getty Images.

I et brev publisert på The Players Tribune, med overskriften "My Next Chapter", annonserer Durant at hans neste klubb blir Golden State Warriors. Warriors ble historiske i grunnsesongen med 73 seire og ni tap, og slettet dermed rekorden til Michael Jordan, Scottie Pippen og resten av Chicago Bulls-laget som vant 72 kamper i 1995-96. Selv om laget fra Oakland ble historiske og vil bli husket for ny rekord i grunnserien, tapte de tre strake kamper i finaleserien mot Cleveland Cavaliers. Kyrie Irving senket Warriors med en sen trepoenger i kamp syv i Oracle Arena og avgjorde kampen - og finaleserien -  i Clevelands favør. 

oxEdwPaF1ko

Videre skriver Durant i brevet at de siste ukene har vært de mest utfordrende ukene i hans liv, og at han føler at det beste og det valget som føltes mest riktig for hans videre karriere var å gå til Golden State Warriors. Dermed blir Durant en av stjernene hos Golden State Warriors, som allerede har Steph Curry, Klay Thompson og Draymond Green som nøkkelspillere. 

Steph Curry, Draymond Green og Klay Thompson.

Kevin Durant ble draftet som nummer to i 2007-draften av Seattle SuperSonics. I 2008 skiftet laget by og navn til Oklahoma City Thunder, og etter navnendringen har Durant ledet ligaen i antall poeng fire ganger - senest i 2013-14-sesongen, hvor han snittet på 32 poeng per kamp. Det gjorde også at han ble kåret til ligaens mest verdifulle spiller, hvor 119 av 125 journalister stemte på Durant. De seks siste stemte forøvrig på LeBron James. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits