hits

SLIK BLE "KLOVNELAGET" EN DEL AV NBA-ELITEN

Klubben Torgeir Bryn spilte for i 1989 har til gode å vinne en NBA-tittel. Skal det endelig løsne for lillebror fra Los Angeles?

Clippers har tradisjonelt sett vært kanskje det største klovnelaget i NBA. De har vært elendig drevet, og til tross for mange gode spillere, har de svært sjelden vært med blant de 10-12 beste lagene i ligaen. Og de har tradisjonelt sett alltid vært lillebror, til de grader for LA Lakers. Kun i et fåtall av de 30 sesongene har Clippers kunnet matche Lakers, som alltid har vært det største glamourlaget i NBA.

CHRIS PAUL, DEANDRE JORDAN OG BLAKE GRIFFIN-ÆRAEN

Vi hopper 20 år frem i tid, nærmere bestemt 25. juni 2009. Los Angeles Clippers har førstevalget i draften og velger Blake Griffin fra Oklahoma College. 

I 2011 ankom point guarden Chris Paul klubben, mens dere tredje stjerne DeAndre Jordan allerede var i Clippers da Griffin ble draftet. Han ble draftet i andre runde som nummer 35 i 2008-draften, men slet med spilletid de to første sesongene og var ikke fast før i 2011. Griffin ble skadet etter dunken i 2009 og var utilgjengelig det første året hans i NBA, men var klar igjen før seriestart i 2010 og spilte samtlige 82 kamper, attpåtil alle fra start!

I 2011-12 begynte resultatene å komme. Fra å ha rekorden 32-50 i 2010/12 ble den kraftig forbedret i 2011-12 da Clippers vant 40 og tapte kun 26. Dette var også året det var streik i NBA og Chris Paul ankom laget. Clippers var desperate etter en stjerne, og fikk uventet hjelp av NBA. Chris Paul var på vei til LA Lakers, men ligaen la på oppsiktsvekkende vis ned veto for byttehandelen. Dermed gikk Paul til Clippers i stedet.

DET HETESTE LAGET I LOS ANGELES

I 2012-13 vant laget fra Los Angeles Pacific Divisjon med 56 seire og 26 tap, men røk 4-2 i kamper mot Memphis Grizzlies i første runde. I 2013-14 sesongen vant de Pacific Division, men røk i semifinalen i vest mot Thunder etter seks kamper. Etter at trioen med Jordan, Paul og Griffin ble for alvor dannet i 2011, har laget gradvis blitt bedre.

I løpet av de siste sesongene, konkret muliggjort med draftingen av Blake Griffin som første pick, og traden for Chris Paul, har de meldt seg inn i NBAs elite. Og dette har sammenfalt med Lakers' fall. Nå er det plutselig det heiteste laget i LA.

De har ikke klart, i den knalltøffe Western Conference, å bli en maktfaktor i sluttspillet. I år står alt og faller på hvor gode Chris Paul, DeAndre Jordan og Blake Griffin er når det virkelig gjelder. 

Til den nåværende sesongen har Clippers beholdt kjernen i laget, samt plusset på noen spillere i Raymond Felton, ,Brandon Bass og Marreese Speights, som alle tre teoretisk sett kan være en hjelp i sluttspillet. 

DeAndre Jordan, som var med i fjorårets sommerovergangssaga, snittet på 14 returer per kamp i 2015-16-sesongen. Han godtok muntlig et tilbud fra Dallas i starten av juli 2015 på 650 millioner kroner, men etter at flere i Clippers-ledelsen fløy til Houston, som er DeAndres hjemby og tok en prat med centeren, ombestemte Jordan seg og signerte ny kontrakt med Clippers noen timer senere.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar