hits

Overgangsvinduets vinnere og tapere

 
Oklahoma City Thunder forward Paul George speaks to at a rally to introduce him to fans in Oklahoma City, Wednesday, July 12, 2017. (AP Photo/Sue Ogrocki)
Forsterket: OKC hentet inn superstjernen Paul George denne sommeren

Av Ole Christian Nymoen, altomnba.no

Sommerens største overganger i NBA er gjennomført. Kontrakter er signert. Noen lag har blitt bedre, mens andre lag har blitt svekket. Etter et overgangsvindu sitter noen general managers igjen med beina på bordet og en fet sigar i munnen, og andre har skjegget sitt langt inni postkassa.

Vinnere:

 

Boston Celtics: En nydelig sommer har det vært for Celtics. De fikk inn enda flere draftvalg i traden med 76ers før vårens draft, og fikk en veldig spennende spiller i Jason Tatum. De fikk også inn Gordon Hayward. De kommer mest sannsynlig ikke til NBA-finalen neste år, men de har blitt en klar toer i øst og mulighetene for å bygge videre på dette i 2018 er veldig gode. Eneste minuset for laget er at Avery Bradley ble tradet vekk og at de ikke klarte å få tak i Paul George eller Jimmy Butler. Er Demarcus Cousins neste storspiller på vei inn i laget?

Houston Rockets: Fjorårets tredje beste lag i Vest ble mye bedre denne sommeren. Texaslaget tradet til seg superstjernen Chris Paul som ikke bare er en av ligaens beste pasningsspillere, men også en eliteforsvarer og en god skytter. Dette laget er ligaens nest beste lag. Signeringen av PJ Tucker er en veldig god signering. Resigneringen av Nene på en treårskontrakt er også strålende jobbet av Rockets. Carmelo Anthony er også ryktet på vei inn gjennom en trade. Med Anthony på laget kan fort Rockets bli en reel utfordrer til Golden State Warriors i en Western Conference-finale.

Lagkamerater: James Harden (venstre) og Chris Paul (høyre) er den nye superduoen i NBA

Oklahoma City Thunder: Denne sommeren står i sterk kontrast til fjorårets tragiske overgangsvindu for OKC. Ikke nok med at de får inn en superstjerne som Paul George, de ble også kvitt Victor Oladipo og hans $84 millioner kontrakt. Signeringen av Patrick Patterson er også en veldig god overgang for Thunder. Han kan skyte og forsvare ute ved trepoengslinja. Resigneringen av Andre Roberson er ok, men $10 millioner i året på en treårskontrakt ble litt mye penger for min smak.

Philadelphia 76ers: Trust the process! Endelig ser man fruktene av 76ers lange rebuild. Laget draftet Markelle Fultz som nummer en i årets draft i tillegg til at fjorårets førstevalg Ben Simmons er tilbake fra skade. Legg også til at klubben signerte en av ligaens beste trepoengsskyttere i JJ Redick på en ettårskontrakt. Han og Amir Johnson har vært i ligaen i mange år og kan lære dette unge laget mye. Jeg forventer at dette laget når sluttspillet neste år og at de skal være et av ligaens beste lag om 4-5 år. Med en kjerne bestående av Simmons, Fultz, Embiid og Saric er det ingenting som skal stå på potensialet deres.

Timberwolves: Timberwolves brukte draften på å trade til seg Jimmy Butler, en all-star shooting guard og en av ligaens beste forsvarsspillere. Han gir dette laget sårt trengt forsvarsspill. I tillegg hentet de inn Jamaal Crawford, en av de beste benkespillerne i ligaen, og Jeff Teague. Signeringen av Taj Gibson er også noe jeg liker veldig godt. Laget tradet også vekk Ricky Rubio til Utah Jazz. Er dette året da Timberwolves endelig skal nå sluttspillet? Med unge stjernespillere som Andrew Wiggins og Karl Anthony Town i tillegg til Jimmy Butler og Jeff Teague, er det mye som peker mot dette.

 

Tapere:

 

Portland Trail Blazers: I motsetning til de fleste andre lag på denne lista, så har ikke Portland mistet noen stjernespillere. De er her fordi de er et offer. Et offer av å være i en conference som har forsterket seg kraftig. Blazers var et .500 lag i fjor og kom akkurat inn i sluttspillet. Det var før to av lagene bak dem, Timberwolves og Nuggets, forsterket seg kraftig. Portland har ikke noe lønnsrom til å hente spillere, mye av dette skyldes signeringene av Allan Crabbe og Evan Turner i fjor. De har ikke fått forsterket seg i sommer og til tross for spillere som Lillard, McCollum og Nurkic, blir det spennende å se om laget kommer inn i sluttspillet i år.


Chicago Bulls: Bulls har ryddet unna Rondo og Butler denne sommeren. Det å bli kvitt Rondo er ikke en dårlig løsning, men det å trade vekk Jimmy Butler og kun få tilbake Kris Dunn, Zach Lavine og Lauri Markkanen er ikke godt nok. Kris Dunn var en av de mest skuffende førsteårsspillerne i fjor. Jeg hadde han som min favoritt til å vinne Rookie of the year før sesongen. Lavine er en spektakulær dunker, men en elendig forsvarsspiller. Han røyk korsbåndet sitt i februar og holder på å komme tilbake igjen etter den skaden. Lauri Markkanen er en spennende power forward. Han har imponert mange denne sommeren og er en av de beste skytterne i årets draft. Bulls har valgt å bygge opp et nytt lag, så får vi se hvor bra det går for dem.

Utah Jazz: De mistet Hayward og mistet George Hill. I retur hentet de inn Ricky Rubio. Spanjolen passer bra inn i Utahs lag, spillere som Gobert, Favors og Ingles kommer til å dra god nytte av pasningsferdighetene hans. For et lag som gjorde det bra i fjor til tross skadeproblemer på flere av spillerne deres i løpet av sesongen, er det å miste Hayward et hardt slag. De hadde virkelig noe på gang, spesielt med tanke på at Utah er et av de minste markedene når det kommer til inntekter. Så får vi se om de klarer å bygge videre på fjorårets sesong uten Hayward eller om de må inn i en ny lang rebuildperiode. Forhåpentligvis klarer de å erstatte Hayward og fortsette å konkurrere i vest.

Indiana Pacers: Veldig likt som i Utahs tilfelle. Et lite lag som har en superstjerne som ville vekk før sommeren. Heldigvis så fikk Indiana noe tilbake da Pau George dro, Victor Oladipo og Sabonis. Ja, Oladipo er overbetalt, men potensialet hans er bra. Han er god i forsvar, så der klarer han å dekke opp litt av savnet fra Paul George. Jeg liker også potensialet til Sabonis som til tider viste gode takter for Thunder i fjorårssesongen. Så de har, i motsetning til Utah, fått noen spillere de kan bygge videre på når de mistet sin superstjerne.

New York Knicks: Gratulerer Knicks fans! Dere ble endelig kvitt Phil Jackson. Der stopper også det positive for Knicks. Denne sommeren har ikke vært imponerende. De har endelig fått tak i en General manager, Scott Perry, etter en lang jakt på Jacksons erstatter. Hovedproblemet med Knicks sin sommer er at de betalte Tim Hardaway Jr. på en fireårskontrakt verdt $71 millioner. Den samme Tim Hardaway Jr. som de tradet vekk for Jerian Grant, som de igjen tradet vekk for Derrick Rose, som de nå har kvittet seg med for å få råd til Hardaway. Organisasjonen er fortsatt en sirkel av kaos! Carmelo Anthony kommer mest sannsynlig til å bli tradet vekk i tillegg. Bra jobba Knicks!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar