hits

Slik jobber en NBA-journalist med kilder

(LOS ANGELES, AltomNBA) ? AltomNBA har møtt den anerkjente ESPN-journalisten Brian Windhorst og pratet med han om kildebruk, nyheter og hvem han stoler på og ikke i basketverden. 

Amerikanske Brian Windhorst er nok kjent for de fleste som følger NBA tett. Windhorst er 39 år, har over 500 000 følgere på Twitter og har spesielt fulgt LeBron James tett i løpet av hans 13 år lange karriere som journalist. Han begynte å jobbe i X og var i Cleveland da LeBron var der, og fulgte etter til Miami da James teamet opp med Dwyane Wade og Chris Bosh i 2010. Og da LeBron dro hjem igjen til Ohio og Cleveland? Da fulgte Windhorst etter og begynte å jobbe for ESPN Cleveland. 

Bilderesultat for brian windhorst lebron james

Ofte først ute med store nyheter

Windhorst er støtt og stadig på ESPN TV og er en av de mest anerkjente sportsjournalistene i USA, sammen med Zach Lowe, Marc J. Spears og Adrian Wojnarowski. Vi fikk møte Windhorst i Los Angeles, før kampen mellom LA Clippers og Utah Jazz. En rolig, svært hyggelig og behagelig fyr å prate med. Litt uvanlig til å være journalist - de fleste andre i USA er fremme med albuene og prater ikke med deg, med mindre du har over 100 NBA-kamper på CVen eller over 100 000 følgere på Twitter. Slik var ikke Brian - velbalansert og en knakenes god kar.  

De fleste som følger NBA vet at det er journalistene som kommer med «Breaking News» når store overganger etc. skjer i NBA. Som da Paul George ble klar for OKC - Windhorst og Woj er ofte de første til å komme med nyhetene, flere dager før klubbene. Men hvordan klarer de dette? Du har vel ofte sett «Sources tells ESPN?» når journalistene er ute og melder på Twitter? Brian forteller om den gangen George ble klar for OKC og hvorfor han var så tidlig ute:

- Da Paul George ble klar for OKC, fikk jeg en melding av General Manageren (styrelederen, sjefen i klubben) til Thunder. Han var i ekstase over at George hadde signert. Han skrev til meg at PG13 var klar, og da meldte jeg det på Twitter. I tillegg kjenner jeg Paul personlig, så jeg snakker ofte med han.

Må ta noe med en klype salt

Flere fikk også med seg Eric Bledsoe sin tweet «I dont wanna be here». Også da var Windhorst på jobb og snakket med agenten til Bledsoe, som sa at tweeten refererte til at Bledsoe ville ut av en frisørsalong i Phoenix. Windhorst forteller at han ikke melder alt han får høre.

- Akkurat i denne situasjonen kunne jeg ikke skrive det, for jeg vet at det var løgn. Jeg pratet med agenten til Bledsoe, som fortalte meg dette, men jeg tweetet ikke det fordi jeg visste at det ikke var sant, sier journalisten.

Da vi spurte ESPN-journalisten om hvordan det er å aldri navngi kildene han bruker, svarte han følgende: 

- Det er jo egentlig ikke sånn det bør være, det er ikke det, at alt er anonymt. Men det er sånn det har blitt, så?

- Ikke vits å ødelegge et forhold for en sak 

I løpet av den første omgangen mellom Clippers og Jazz ble Anthony Davis skadet i en kamp mellom New Orleans Pelicans og X. Windhorst fortalte at han da ikke fikk sett kampen mellom LAC og Jazz fordi han måtte snakke med kilder i New Orleans om hvor alvorlig skaden var. 

- Det er veldig ofte enten spilleren, agenten eller noen i klubben vi får høre rykter fra. De stoler på oss og vi på dem. Men hvis jeg hadde begynt å navngi kildene, hadde de fort fått sparken, sier ESPN-mannen, og svarer følgende på hvordan miljøet er i USA blant journalistene: 

- Det er jo mye konkurranse, man ønsker å få de beste historiene og breake nyheter først. Men det har vært mange historier og kilder før jeg kom, og det kommer til å være mange historier og kilder når jeg en gang dør. Det er ikke vits å skaffe seg fiender og ødelegge forhold på grunn av en sak eller en nyhet. 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar