hits

Slik er ståa i Western Conference

Grunnserien i NBA nærmer seg slutten, og de aller fleste lagene har bikket 60 kamper. Med litt over 20 kamper igjen så ser vi på hvordan årets sesong har utspilt seg og hva vi kan forvente framover. 

I dagens sak ser vi på Western Conference. 

Houston Rockets er inne i en av årets lengste seiersrekker med 12 strake, ledet an av årets heteste MVP kandidat - James Harden. Med 46 seire så topper de West med et tap mindre enn GSW, og seiler opp som den største utfordreren til GSW i et sluttspill. Forøvrig er Rockets på vei til å bli det første laget i NBA historien som har flere 3-poeng forsøk enn 2-poengere gjennom en hel sesong. 

PS! Husk å følg AltomNBA på Facebook!

Golden State Warriors ligger på en soleklar andreplass, og har sammen med Rockets vært det dominerende laget i West, det er hele 10 seire ned til tredjeplassen. Selv med hva Steve Kerr uttalte som lite motivasjon før All-Star weekend, er GSW på god vei til å sette rekord i antall poeng (113.7) per 100-possessions i årets NBA sesong. Rimelig imponerende for et lag som har vunnet NBA-tittelen to av de siste tre sesongene.

Videre på listen finner vi et kobbel av lag med ambisjoner i årets playoffs, San Antonio Spurs, Minnesota Timberwolves, Portland Trail Blazers, New Orleans Pelicans, Oklahoma City Thunder og Denver Nuggets besitter henholdsvis 3 til 8 seed i West. Det skiller tre wins fra 3 til 8 seed, for ikke å nevne Clippers og Jazz som smyger innpå og er kun 2 wins bak der igjen. Ingenting avgjort med andre ord! 

LaMarcus Aldridge og San Antonio Spurs har vært uten stjernspiller Kawhi Leonard nesten hele sesongen. Foto: Morten Bjerkelund.
Anthony Davis er helt spinnvill for Pelicans om dagen. Foto: Even Lübeck.

Mange av disse lagene består av nye spillere for sesongen, og etter 60 kamper må ting begynne å sitte. Vi har sett Thunder spille ut Golden State på hjemmebane, for så å tape mot bunn-seedete lag i kampene etterpå. Spurs har slitt siste tiden, men fikk et lysglimt i natt med seier over det meget godt og nykomponert Cleveland Cavaliers. Lillard fører an Portland mot en god seed i årets playoffs, og Pelicans har vunnet seks strake uten Cousins. Anthony Davis spiller virkelig basketball på et vanvittig høyt nivå om dagen, og snitter over 41 poeng per kamp de siste fem kampene. 


Lakers befinner seg midt mellom de som kjemper om playoffs, og de som håper på lotto i mai, kanskje like greit. Lonzo Ball har slitt med skader, og faren LaVar Ball har nesten vært mer i søkelyset enn sønnen Lonzo. Kan anbefales å høre på låtene til Ball på Spotify for øvrig, ganske mange gode låter fra Lonzo. Han heter "Zo". Smått sensasjonelt er det at Utah Jazz, anført av rookie Donovan Mitchell er oppe å kjemper om en plass i playoffs etter 9 seire på sine siste 10. Pass opp, Ben Simmons, for Rookie of the Year-tittelen din lever farlig nå! 
Neste sak kommer til å omhandle Eastern Conference. Følg med!Grizzlies, Kings, Mavericks og Suns står alle med 18 seire. Mer interessant er statistikken siste 10, totalt 7 seire på 40 kamper, her skal det jobbes inn bedre odds for å redde årene framover! 

Av William Gjersvik

3 kommentarer
Andre Nordbotten

Andre Nordbotten

For å være ærlig så har jeg ikke så veldig tro på Rockets egentlig. De kommer seg sikkert ut av 1. Runde matchupen, men deres stjerner Harden og CP3 er ikke akkurat kjent for å reise seg til utfordringen når kampene blir viktige. Selv om jeg ikke er kjempefan av Westbrook som stjerne og playmaker så mener jeg Thunder har et høyere toppnivå dersom de klarer å få spillet sitt til å flyte. Spennende å se hvor langt Lillard klarer å føre Trailblazers i sluttspillet.

Det har gått mye rykter rundt fremtiden til Kawhi, og hans skade som Spurs ikke har klart å finne ut av. Det virker kanskje som han begynner å miste tilliten til organisasjonen og til Popovich, og dersom han ikke spiller mer denne sesongen tror jeg det blir det vanskelig for Spurs å slå lag som Thunder, Rockets og Warriors. Kawhi er under kontrakt én sesong til etter denne, deretter har han en player option. Kan forholdet være så dårlig at han blir tradet i forbindelse med draften eller free agency til sommeren, så Spurs kan få noe verdi tilbake for han?

Litt vanskelig å si, Kawhi Leonard blir jo regnet som den beste 2 veis spilleren i ligaen når han er i form så han er ikke lett å erstatte.

Nå har jeg ikke fått med meg så mye kamper denne sesongen så jeg vet ikke hele saken rundt skaden men av det lille jeg har fått med meg så er de veldig frem og tilbake når det gjelder skaden hans, om han faktisk er skadet eller bare kanskje er lei av Spurs?

Skulle det vært noe interne problemer som gjør at han ønsker seg videre så vil sikkert Spurs ta sjansen på et trade og få inn noen som kan erstatte han (selvom det kan bli vanskelig) og noen gode spillere til, hva de gjør vet jeg ikke men slik jeg kjenner Spurs så er de for smarte til å bare la ham gå til free agency så de vil sikkert satse på å få noe igjen for ham.

Som nevnt ovenfor, når han først er i form så regner de fleste ham som den beste to veis spilleren i ligaen så spørsmålet er vel egentlig hva av verdi kan de få for ham?

Kanskje alderen tar meg igjen men i dette øyeblikk så kan jeg ikke tenke meg noen mulige 'trades' for Kawhi, han er sabla god men jeg er veldig tvilsom til at det blir et rent stjerne for stjerne trade, det blir nok lagt noe ekstra på bordet men hva som er sannsynlig mtp at Spurs får igjen noe og ikke svekker laget sitt for mye ved tapet av Kawhi klarer jeg ikke å se for meg.

Prøver meg på en endelig playoff seeding:

1. Warriors

2. Rockets

3. Spurs

4. Thunder

5. Trailblazers

6. Timberwolves

7. Pelicans

8. Nuggets

Skriv en ny kommentar