hits

februar 2016

Umenneskelige Steph Curry

Verdens beste basketballspiller? Det er nok LeBron James eller Kawhi Leonard. Nå tenker de fleste - Hæ, er du helt skrudd? Hva med Stephen Curry? Nei, han er ikke verdens beste basketballspiller lenger. Måten han spiller på for øyeblikket gjør at han ikke lenger er verdens beste basketballspiller. Han er fra en annen planet.

Av Even Lübeck

Før nattens kamp mellom Oklahoma City Thunder og Golden State Warriors sto sistnevnte med en rekord på 52 seire og fattige 5 tap, noe som gjør at de ligger an til å ha tidenes beste NBA-sesong. Chicago Bulls-laget fra 1995-96, med legender som Michael Jordan og Scottie Pippen på laget, sto med 51 seire og 6 tap etter 57 kamper. Enkelte har sagt at rekorden til Bulls var umulig å ta igjen. Nå er Steph Curry og co. nærmere enn noensinne.

Kampen i går var helt ellevill. Den startet 02.30 norsk tid, så mange av nordmennene som følger NBA sov i sengen sin. Men jeg er også 100 % sikker på at enkelte blodfans holdt seg våkne. For en slik kamp kommer ikke hver natt. Mads Støstad er en av de som så kampen live.

- Når man sitter og ser hundrevis av kamper, så er det fordi man håper på å en sjelden gang få se en sånn en. For meg er dette den beste regular season-kampen jeg har sett. Se på kombinasjonen av alt: storylinesene på forhånd med ryktene om Durant til Warriors, Draymond Greens utbrudd i pausen, Currys skade, Durants briljante kamp, dramatikken på slutten av ordinær tid, og selvfølgelig Currys magiske kamp med flere NBA-rekorder. Jeg ble helt svett i sofaen av å se på dette, sier Støstad, som er basketballekspert for NRK.  

La oss kjapt gå gjennom kampen mellom 1.plass og 3.plass i Western Conference. For 2-3 minutter ut i 3.periode var det ikke mye som skulle tilsi at Steph Curry skulle bli den store helten for Golden State. 

For Russell Westbrook, den ene superstjernen hos Oklahoma City Thunder, tråkket på foten til Curry i starten av 3.quarter. Etter å ha sett reprisen flere ganger så det bare mer og mer vondt ut, og Curry måtte forlate banen. Undertegnede har vært en uke i New York og sett Knicks mot Raptors og Magic, og avsluttet uken med middag og kamp på pub i går. Golden State-supporterne i puben vi satt på begynte å fortvile og sank litt og litt lenger ned i setene sine for hvert minutt som gikk uten Curry på banen. Da Curry imidlertidig kom tilbake på parketten etter 5-6 minutter i garderoben spratt de opp fra stolen. tok en liten slurk vodka og danset. De var bombesikre på at Curry skulle avgjøre kampen. Undertegnede ristet på hodet, for på den tiden ledet OKC både 66-55 og 67-57. Til og med etter halvspilt 4.quarter ledet OKC med flere poeng. Nei, tenkte jeg. Curry kommer aldri til å avgjøre dette. 

Curry avsluttet faktisk januar med kun 13 poeng mot Knicks og 14 mot Mavericks. For Curry er 13 og 14 poeng ikke veldig imponerende. Kampen i mellom hadde han også "kun" 23 poeng mot 76ers. For en drøy måned etter disse tre kampene scoret han 51 poeng mot Magic, altså flere poeng på disse 34 minuttene han spilte mot Magic enn totalt 98 minutter mot Knicks, Mavericks og 76ers. Det er imponerende.

Der hadde jeg feil. Golden State krøp sakte, men sikkert innpå, og etter 47 minutter og 45 sekunder lå de plutselig under med bare 2 poeng. Og da Kevin Durant, som scoret 37 poeng og plukket ned 12 returer, kastet bort ballen med 10 sekunder igjen, snappet Draymond Green ballen, kastet den på mirakuløst vist til Klay Thompson, som sentret videre til Andre Iguodala. Med 0.7 sekunder igjen feiler Durant Iggy, og sistnevnte får to straffer som han setter. Etter straffene trekker Iggy på skuldrene og mener nok "de kan feile meg så mye de vil, jeg treffer uansett. Dette var ingenting for meg". Durant får faktisk av et skudd med 0.7 sekunder igjen, men ballen treffer kurven og ut.

Overtime. Morro.

Tidlig ut i ekstraperioden blir Durant feilet ut av kampen med seks feil. Kyle Singler, en middelmådig NBA-spiller, kommer inn for Durant. De neste minuttene for Singler blir vonde. Svært vonde. Curry utnytter at han får Singler på seg, og treffer på tre trepoengere i ekstraperioden på fem minutter. Det gjør at han tangerte NBA-rekorden for antall trepoengere i én kamp med 12. I tillegg tok han rekorden for antall trepoengere i løpet av en sesong med 287 trepoengere. Den forrige rekorden var på 286, og lurer du på hvem som hadde den? Ja, det var Steph Curry fra 2014-15 sesongen. Og det sykeste er at det fortsatt er 24 kamper igjen av sesongen! 

På streamable.com, en side hvor brukere legger ut klipp fra diverse kamper, skriver en bruker "det er helt sykt hvor rolig han er i disse avgjørende øyeblikkende". Og det er veldig sant. Med litt over 1.5 sekunder igjen på skuddklokka i overtime tar Curry med seg ballen litt over midtstreken, sjekker klokka og skyter fra "umulig" skuddlege, fem-seks meter bak trepoengslinja. Som reporterne på ESPN TV sa etter kampen i går - "for hvilken som helst annen spiller her i ligaen hadde det treneren blitt forbannet, for det er et dårlig skudd. Men for Curry? Nei". 

uC0VY3EeBnA

- Det er vel ingen tvil lenger om at dette er den beste regular season av en enkeltspiller i NBA-historien, sier Støstad.

Det er ikke akkurat så vanskelig å være enig med han i det. Det Steph Curry driver med for tiden er utenomjordisk imponerende. Og det er derfor han ikke lenger er verdens beste basketballspiller, han er fra en annen planet.  


 

Slik endte Deadline Day!

Av Even Lübeck, Morten Bjerkelund og Ulrik Sydnes

Torsdag kveld klokken 21.00 (norsk tid) stengte transfervinduet i NBA. Nå kan ingen av de 30 NBA-lagene trade flere spillere i løpet av denne sesongen.

Etter at dagen var omme tok vi en prat med basketballkommentator ekspert Frederik Gnatt, som syntes traden med Markieff Morris til Wizards er spennende.

- Det kom egentlig ikke noen store trades. Men jeg liker traden med Morris til Wizards, den er spennende. Det er en god spiller som har både skapt problemer for seg selv og tydeligvis hatt problemer med ledelsen i Phoenix. For Wizards blir han en god rollespiller og kan vise seg å passe veldig godt i laget som en stretch four, sier Gnatt. 

- Channing Frye til Cavaliers synes jeg også er spennende. Tanken er god. Frye er svært god som en trepoengsskytter om man bruker han riktig. Personlig sliter jeg likevel med å ha helt trua på at Cavs kommer til å gjøre det. Bør brukes i pick and pops. Tviler på at James/Irving kommer til å sette han opp nok, fortsetter kommentatoren.

 

Her er alle de bekreftede overgangene:

Joel Anthony på flyttefot igjen

Noen timer etter han ble sendt fra Detroit til Houston har Anthony blitt send avgårde enda en gang, denne gangen til Philadelphia 76ers. Houston sender også med et andrerundevalg for 2017, som opprinnelig tilhørte Denver Nuggets. 76ers sender tilbake rettighetene til Chukwudiebere Maduabum.

Bulls sender Captain Kirk til Atlanta

Chicago Bulls har sendt Kirk Hinrich til Atlanta Hawks i bytte mot Justin Holiday og et andrerundevalg. Veteranen er den med tredje flest kamper for Bulls gjennom historien, bare slått av legendene Michael Jordan og Scottie Pippen. Denne sesongen har Hinrich bidratt lite og kun spilt 16 minutter per kamp. Holiday er bror til tidligere All-Star Jrue og er i sin fjerde NBA-sesong, uten å ha virkelig etablert seg. Denne byttehandelen sparer også Bulls litt i lønninger, en ikke ubetydelig faktor for laget.

Miami sender Brian Roberts til Portland for å spare penger

Miami Heat kvitter seg umiddelbart med Brian Roberts, som knapt har pakket bagen etter overgangen fra Charlotte før han sendes videre til Portland Trailblazers. Siden Portland er under salary capen så trenger de ikke sende noen spillere tilbake. For å ta i mot Roberts får Traiblazers også et andrerundevalg fra Miami, som med denne overgangen kommer under luxury taxen og sparer mye penger.

Urokråken Lance Stephenson til Memphis mot Jeff Green

Memphis Grizzlies sender forwarden Jeff Green til Los Angeles Clippers, i bytte mot Lance Stephenson og et beskyttet førsterundevalg i 2019. Green er en spiller som aldri helt har fått ut potensialet sitt, men han spilte kanskje sin beste basket under Clippers trener Doc Rivers, den gang begge var i Boston. Stephenson kom til Clippers i sommer, men klarte heller ikke der å vise det solide toveisspillet som nesten gjorde han til All-Star i Indiana. Førsterundevalget som Clippers sender skal være lotteribeskyttet (topp 14).

Lance Stephenson to Grizzlies: Latest Trade Details, Comments and Reaction   

Markieff Morris til Washington i bytte mot Kim Kardashians eksmann og mer

Washington Wizards mottar Markieff Morris i bytte mot DeJuan Blair, Kris Humphries og et beskyttet førsterunde-valg.

Suns skaffer seg med det et gunstig draftvalg, men de øvrige spillerne kommer antageligvis ikke til å bidra med alt for mye. Kris Humphries er forøvrig Kim Kardashians tidligere ektefelle. Wizards skaffer seg en av de solide og aggressive Morris-tvillingene og satser på at Morris kan komme inn og styrke laget øyeblikkelig. Det blir spennende å se Morris i aksjon allerede i morgen kveld, mot Detroit Pistons og hans bror Marcus.


 

Atlanta Hawks sender Shelvin Mack vestover til Utah Jazz

Point guarden Mack var mest toneangivende for Hawks i sin første sesong i klubben tilbake i 2013-14, da han snittet på 20 minutter og 7,5 poeng per kamp. Nå skifter han beite til Salt Lake City og Utah Jazz som sliter med å finne en solid løsning på point guard posisjonen for tiden. I bytte mot Mack mottar Hawks et framtidig andrerunde-valg i draften.

NEW YORK, NY - APRIL 17: Shelvin Mack #8 of the Atlanta Hawks dribbles the ball against the New York Knicks at Madison Square Garden on April 17, 2013 in New York City. The Knicks defeated the Hawks 98-92. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. (Photo by Bruce Bennett/Getty Images) *** Local Caption *** Shelvin Mack
 

Cleveland Cavaliers forsterker med Channing Frye, sender Anderson Varejao til Portland Trailblazers

Cavs har sikret seg Channing Frye fra Orlando Magic, som kan spille begge big man-posisjonene. De sender Jared Cunningham i retur til Magic. Portland er også involvert som et tredje lag i handelen og får Anderson Varejao og et førsterundevalg fra Cleveland. Portland sender i tillegg et andrerundevalg til Magic. 

Skarpskytteren Frye skyter rundt 40% på trepoengsskudd og gir flere muligheter i frontcourten.  Veteranen Varejao har 12 sesonger bak seg i Cleveland, men har de siste årene slitt enormt med skader og har spilt lite denne sesongen. Det er forventet at både Varejao og Cunningham vil bli waivet av sine nye lag. Denne handelen sparer Cavs over $10 millioner i lønn og luxury tax.

Miami Heat sender Jarnell Stokes til New Orleans Pelicans

Heat sender Stokes og penger til Pelicans i bytte mot et beskyttet andrerundevalg. Stokes har kun spilt 26 kamper for Memphis og Miami i sine to NBA-sesonger. Heat blir med denne overgangen kvitt endel i lønninger og jobber for å komme under luxury taxen.  

Randy Foye skal forsterke skuddarsenalet til Oklahoma City Thunder

Oklahoma City Thunder, som for øyeblikket ligger plassert på tredjeplass i vest, har byttet til seg tjenestene til Denver Nuggets' shooting guard Randy Foye. I bytte mot Foye mottar Nuggets to framtidige andrerunde-valg i tillegg til D.J. Augustin og Steve Novak.

Veteranen Foyes prestasjoner har variert i løpet av tre år med Denver, men skal forhåpentligvis bidra med rutine i garderoben og god skuddprosent fra benken for Thunder. Denver får en brukbar reserve til rookie point guard Emmanuel Mudiay i D.J. Augustin. Siden veteranen og den tenkte reserven Jameer Nelson har vært skadeplaget så langt denne sesongen, virker det som en fornuftig signering fra Denvers side.

 


 

 Donatas Motiejunas og Marcus Thornton er tradet til Detroit Pistons i bytte mot Joel Anthony og et topp 8-beskyttet førsterundevalg i 2016-draften, som blir sendt til Houston Rockets

Donatas Motiejunas ble draftet med 20. pick i 2011, men spilte en sesong til i Europa før han kom over til NBA. I fjor var han en nøkkelspiller for Rockets i Dwight Howards skadefravær og snittet 12 poeng og 6 returer per kamp. Denne sesongen har vært preget av skader for den litauiske forwarden, som kun har spilt 14 kamper. Han er på en billig kontrakt i år, men er en resticted free agent til sommeren.

Marcus Thornton er en shooting guard som forsterker Detroits benk. Han scorer 10 poeng per kamp i gjennomsnitt denne sesongen og kontrakten hans går ut til sommeren. Joel Anthony blir sendt til Houston og må nok stille seg bak Howard og Capela i køen for å spille center. Men Anthony bringer erfaring og lederskap etter å ha vært en del av Miami Heats mesterlag i 2012 og 2013. Hans kontrakt er ikke garanter for neste sesong. Detroit Pistons beholder draftpicket i år om det blir topp 8, i så fall må de sende neste års pick i stedet for.  

 

Tobias Harris til Detroit Pistons i bytte mot Ersan Ilyasova og Brandon Jennings, som går til Orlando Magic.

Tobias Harris har tatt med seg sakene sine, flydd til Detroit og signert for Detroit Pistons, mens Ersan Ilyasova og Brandon Jennings har gått andre veien. Harris signerete for Magic  på deadline day i 2013 og gjorde sakene sine godt fra første kamp for klubben fra Orlando. Selv om poengsnittet har sunket fra 2012-13 sesongen snittet Harris på 33 minutter per kamp i de 49 kampene han fikk for Magic i årets sesong.
Den tidligere Detroit Pistons-duoen Ersan Ilyasova og Brandon Jennings går motsatt vei. Ilyasova ble draftet i andre runde i 2005 av Milwaukee Bucks og spilte i Bucks i to perioder - 2005-2007 og 2009-2015(spilte en periode i Tyrkia da det var lock out i NBA i 2011). Russeren ble tradet til Magic i juni 2015 og startet alle 52 kampene han fikk spille for Bucks med et minuttsnitt på 27.6 per kamp. Brandon Jennings ble draftet i 2009, også han av Bucks. Han spilte fire år for Bucks før han ble tradet til Pistons. Jennings ble skadet for et drøyt år siden og var ute i 11 måneder før han spilte for Grand Rapids Drive i D-League i starten av desember. Dagen etter kampen for Pistons sitt D-League lag ble Jennings kalt tilbake av Pistonts, og fikk totalt 23 kamper for Pistons etter jul, inkludert en start.

 

Tre lag involvert i byttehandel som sender Courtney Lee fra Memphis Grizzlies til Charlotte Hornets.

Charlotte valgte å lete på overgangsmarkedet etter at det ble kjent at Hornets’ small forward Michael Kidd-Gilchrist kom til å miste resten av sesongen grunnet en skulderskade. Kidd-Gilchrist har slitt med skader store deler av sesongen og må nok en gang under kniven for å operere. Courtney Lee forlater dermed Grizzlies, hvor han de siste tre sesongene har produsert godt og snittet på 30 minutter og 10 poeng per kamp. Hornets mener at Lee kan være den erstatteren som klarer å fylle tomrommet etter Kidd-Gilchrist og holde dem inne i kampen om den siste sluttspillplassen i Eastern Conference.  

Motsatt vei går P.J. Hairston som aldri fikk det helt til i Charlotte-drakta i tillegg til to framtidige andrerunde-valg i draften. Samtidig sender Hornets sitt tredjevalg på point guard posisjonen Brian Roberts til Miami Heat. Til slutt sender Miami Heat to framtidige andrerunde-valg i draften og den velkjente veteranen Chris Andersen til Memphis. Chris Andersen, kjent for mange av sine fargerike tatoveringer, er langt unna sitt toppnivå etter nesten 15 sesonger i NBA. Allikevel er det verdt å nevne at han var en del av Heat-mannskapet som vant NBA-finalen i 2013.

  

BROOKLYN, NY - DECEMBER 16: Chris Andersen #11 of Miami Heat in action during a basketball game between Miami Heat and Brooklyn Nets at the Barclays Center on December 16, 2014 in the Brooklyn Borough of New York City. (Photo by Cem Ozdel/Anadolu Agency/Getty Images)

 

 

 

- Tidenes eldste rookie kunne vært faren min

Pablo Prigioni ble i 2012 den eldste rookien noensinne da han signerte en ett-års kontrakt med New York Knicks. Fire år senere holder han fortsatt koken i Los Angeles Clippers. Her er historien om den argentinske playmakeren som kom inn i verdens gjeveste basketballliga 13 år etter at han ikke ble draftet. 

Av Even Lübeck

De fleste i Norge forbinder 17.mai med Norges nasjonaldag. Vi går i tog, feirer og spiser god mat. Det de færreste vet er at på dagen 163 år etter at Norge fikk sin egen grunnlov ble en liten krabat født i Rio Tercero i Argentina. Pablo Prigioni startet tidlig med basketball og debuterte i den argentinske toppdivisjonen 18 år gammel. Etter totalt tre klubbbytter på fire år i Argentina signerte Prigioni for spanske Fuenlabrada som 22-åring, i 1999. Samme året var han med i NBA-draften uten å bli draftet av noe lag.

Etter en liten svipptur innom Lucentum Alicante signerte han 24 år gammel for den spanske storklubben Tau Ceramica. Flere tidligere eller nåværende NBA-spillere har vært innom klubben, deriblant Jose Calderon, Kevin Seraphin, Lamar Odom, Luis Scola, Goran Dragic og Mirza Teletovic. I løpet av Prigionis seks års lange karrière vant klubben totalt åtte titler, blant annet tre cuptitler og fire supercuptitler. Argentineren snittet ikke på noen ut-av-det-blå tall, men ledet Euroleague i assists i 2005-06 med 6.2 assists per kamp. Viasat-kommentator Arnstein Friling husker Prigioni godt fra tiden i Tau Ceramica.

- Det første jeg så av ham var i Tau var da han var backupen til Jose Calderons i 03-sesongen. Argentineren har alltid vært en glimrende spiller. En knallhard, pass first, god forsvarer, en av de beste pick 'n roll-spillere som fins, til tross for at han aldri har vært noen stor skytter, sier Friling.

 

Pablo Prigioni til venstre sammen med Luis Scola, som spiller for Toronto Raptors.

OL-bronsen, telefonsamtalen med Scola og debuten i NBA

I 2009 skiftet Prigioni nok en gang beite, denne gang fra Tau til Real Madrid. Året før var Prigioni en viktig brikke for Argentina i Beijing-OL. Han noterte seg for syv assists i bronsefinalen mot Litauen, en kamp Argentina vant 87-75. I tillegg til OL-bronsen i Beijing henger det muligens en gullmedalje fra FIBA Americas Championship i 2011 i Mar Del Plata i stua hans. For også i dette mesterskapet var Prigioni toneangivende. Point guarden snittet på 4.7 assists per kamp og noterte seg blant annet for 10 poeng og 5 assists i finalen mot Brasil. 

- Han har alltid vært den samme. Han gjorde det samme i Spania som han gjør i NBA. 10 000 superatletiske, unge guarder som vil ha jobben hans, men han har noe de ikke har: En nærmest perfekt forståelse av hva som må gjøres for å vinne basketkamper, fortsetter Viasat-kommentatoren. 

Luis Scola sin telefon ringte i ett sett sommeren 2012. Prigioni trengte tips fra Scola, som hadde spilt flere år i NBA på den tiden. Knicks hadde vært interessert i point guarden, som ikke visste hva han skulle gjøre. Ville han trives i USA? Hvor mye spilletid ville han få? Spørsmålene var mange, og etter en lang samtale med landsmannen Scola bestilte Prigioni en enveisbillett til USA og New York. Han skulle leve ut drømmen og spille i verdens gjeveste basketballliga - NBA.
2. november 2012 ble Pablo Prigioni den eldste rookien i NBAs historie, 35 år gammel, da han fikk 16 minutter mot Miami Heat. Han ble umiddelbart en publikumsfavoritt og gikk rett inn på laget til Knicks med stjerner som Tyson Chandler, Carmelo Anthony og Jason Kidd. Laget endte på 2.plass i Eastern Conference i 2012-13 sesongen og kom til semifinalen i øst før de tapte 4-2 i kamper mot Indiana Pacers, ledet av Paul George. 

Etter 198 kamper for Knicks  ble Prigioni tradet til Houston Rockets i bytte mot Alexey Shved 19.februar 2015, på "Deadline Day". I alle de 41 kampene argentineren spilte for Houston startet han på benken, men snittet på drøye 17 minutter per kamp og 3 poeng per kamp. Tallene er ikke ekstreme, men han er en uegoistisk spiller som har et sjeldent godt blikk for spillet. 

Sommeren 2015 var Prigioni nok en gang på flyttefot, denne gangen til Denver. Problemet var at Nuggets ikke hadde bruk for pointguarden, så han fikk sparken umiddelbart. 3.august signerte han for Los Angeles Clippers.

Femte eldste aktive spilleren i NBA

Nå har Prigioni rukket å bli 38 år, og er dermed den femte eldste aktive spilleren i NBA. Kun Andre Miller, Tim Duncan, Kevin Garnett og Vince Carter er eldre enn argentineren. Ligger han på latsiden av den grunn?

Aldeles ikke. Senest i januar noterte han seg for åtte steals på 16 minutter mot Miami Heat, en færre enn klubbrekorden til Clippers. Og hvem har den? Trener Doc Rivers, selvfølgelig. Det Pablo Prigioni har gjort er intet mindre enn svært imponerende, og det at han fortsatt holder koken og leverer kamp på kamp, selv om han står langt bak Chris Paul i point guardkøen til Clippers, er morsomt. Det viser også at ingenting er umulig, selv ikke for en 38 år gammel argentiner som i 2012 ble signert av New York Knicks etter å ha vært undraftet i 1999. 

Trollmannen som tryllet seg til Toronto

Av Even Lübeck

 

Da All-Star lagene ble offentliggjort denne uken var det ikke mange overraskelser. Kobe Bryant er med for siste gang, ligaens beste spiller Stephen Curry er selvskreven, superstjernen LeBron James er det samme. Da reservene ble offentliggjort noen dager senere stusset kanskje noen over en spiller ved navn Isaiah Thomas. 

Laveste aktive spilleren i NBA

Isaiah Thomas måler nemlig bare 175 centimeter på strømpelesten. Gjennomsnittshøyden i Norge er på drøye 180 centimeter, mens gjennomsnittshøyden hos startfemmeren til NBA-laget Milwaukee Bucks er 205.2 centimeter, i følge Hispanos NBA. Thomas er den laveste aktive spilleren i NBA og gjennom tidene er han den 24. laveste spilleren som har spilt i verdens gjeveste basketballliga. Det skiller 47 centimeter mellom Thomas og Boban Marjanovic, som er den høyeste aktive spilleren i NBA med en høyde på 2 meter og 22 centimeter. 

Hva har Alex Acker, Will Blalock, Milovan Rakovic, Semih Erden, Robert Dozier, Dwayne Collis, Isaiah Thomas, Robert Sacre, Janis Timma, Cory Jefferson og Luka Mitrovic til felles? I tur og orden har disse elleve spillerne blitt draftet sist i hvert sitt år, altså som nummer 60 i den andre runden av draften. Av de elleve har fem spilt i NBA, og av de fem som har fått spille i NBA har Thomas vært den største stjernen.

Thomas spilte collegebasketball for Washington Huskies i tre år, fra 2008-2011. Etter å ha snittet på drøye 16 poeng per kamp i løpet av de tre årene for Huskies ble pointguarden draftet som den siste spilleren i 2011-draften av Sacramento Kings. Han kom på NBA All-Rookie Second Team i 2012 og fikk prisen for "Rookie of the Month" da han i februar 2012 storspilte for Kings med 12.2 poeng og 4.4 assists per kamp. Dette er også den eneste gangen en spiller som har blitt valgt sist i draften har vunnet prisen for "Rookie of the Month". Thomas snittet på drøye 30 minutter per kamp i løpet av hans tre års lange karriere hos Sacramento, og noterte seg i tillegg for en triple-double 18. mars 2014. Det gjorde han til den laveste spilleren noensinne til å notere seg for minst 10 poeng, returer og assists i en og samme kamp. 

 

Svipptur i Phoenix før Boston

Thomas ble tradet til Phoenix Suns sommeren 2014. Han ble den korteste spilleren i NBAs historie til å delta i NBA Skills Challenge (en event som foregår under All-Star helgen, som blir arrangert i februar måned), men slet noe med skader i løpet av hans ett år lange opphold i Phoenix. 19. februar 2015 signerte han for Boston Celtics, klubben han også spiller for den dag i dag. Han gjorde seg bemerket umiddelbart med sine innhopp fra benken, og kom på andreplass bak Lou Williams for prisen "Sixth man of the Year" (beste spilleren som kommer fra benken). Thomas har hatt en svært positiv utviklingskurve siden han signerte for Boston for et drøyt år siden. Han gikk fra å være en benkspiller til å bli en nøkkelspiller for de grønne fra Boston. Fra 4. november har han vært fast på Celtics-laget og har scoret minst 16 poeng i 39 av de 44 siste kampene. Han snitter så langt i 2015-16 sesongen på 21.5 poeng og 6.7 assists per kamp. Kyle Lowry, som har blitt valgt ut av fans over hele verden til å starte All-Star kampen snitter på 21 poeng og 6.5 returer, ganske identiske tall med Thomas. Celtics-spilleren snitter på det høyeste poengsnittet av alle point guarder i øst og ligger på syvende plass i ligaen av alle guarder i NBA, bak spillere som Steph Curry, James Harden, Russell Westbrook og Jimmy Butler.

Etter å ha økt poengsnittet, retursnittet og assistssnittet i 2015-16 sesongen ble han 28. januar belønnet med en plass på benken da All-Star reservene ble offentliggjort. Det gjorde at Washington Huskies-produktet ble den niende spilleren under 180 centimeter som har blitt en All-Star, og blir med Calvin Murphy den minste spilleren noensinne i NBAs historie til å delta i en All-Star kamp. Det går an å være liten og god. Det beviser Isaiah Thomas.

Pizza Boy

Thomas fikk kallenavnet "Pizza Boy" da han spilte for Sacramento Kings. Han fikk navnet fordi han ser ut som en av de unge gutta som leverer pizza på døra. Og da han spilte for Kings likte han å tulle med det, og det kan du også se i snutten nedenfor! 

Hurtig, smidig og et sjeldent godt blikk for spillet

For hva gjør Thomas til en så god spiller? Han er en hurtig og smidig spiller som hverken har høyden og styrken til spillere som Anthony Davis, LeBron James og Kevin Durant. Men Thomas har et sjeldent godt blikk for spillet og har en evne til å se ting ingen andre i ligaen ser. For det er ganske vanvittig at en spiller som ble draftet som nummer 60, helt sist, skal spille All-Star kamp med LeBron, Curry og Durant.  Basketballkommentator Frederik Gnatt mener Thomas' styrke ligger i ballbehandlingen og skuddene. 

- Thomas er en veldig morsom spiller å se på. Han har en fantastisk ballbehandling og skudd, men det som imponerer meg mest er hvor god han er på avslutninger rundt kurven inne blant "trærne". Han er så tøff, både fysisk i forhold til hvordan han ofrer seg, og psykisk i forhold til hvordan han ikke ser noen begrensninger, sier Gnatt.

Boston Celtics-supporter Tommy Surlus-Hansen har fulgt Thomas siden han signerte på deadline day i 2015, og er strålende fornøyd med sin lille trollmann.

- Jeg digger Thomas som spiller. En 1,75 cm høy kar, som helt uredd og uten hensyn til egen kropp angriper kurven mot den ene kjempen etter den andre, er utrolig gøy å se på. Når han i tillegg kan score 3 poengere og treffer nesten 90% på straffer, er han et funn for Celtics. I tillegg har han en meget gunstig kontrakt som faktisk blir billigere og billigere for hvert år som går. Perfekt når capen forøvrig går opp, sier Hansen.

- I tillegg er det morsomt at Thomas har vært veldig tydelig på at det betyr mye for ham. Også fordi han ønsker å være et forbilde og inspirator for andre lave basketspillere, avslutter Gnatt.