hits

juni 2017

Hva bør Boston Celtics gjøre?

Av Ole Christian Nymoen, altomnba.com
Boston Celtics går en spennende sommer i møte. Laget har tradet vekk førstevalget i årets draft, men har tredjevalget. De var det beste grunnserielaget fra Eastern Conference og de har nok lønnsrom til å signere en av ligaens beste kontraktsløse spillere. Det er stor debatt om hva laget bør gjøre.

Boston ble knust av Cleveland i Eastern Conference finalen og viste at de er et stykke unna å være i NBA finalene. Laget til Boston består ikke av de største stjernene. Bortsett fra Isaiah Thomas, er det for det meste rollespillere som utfyller lagets roster. Det er mange som mener Boston burde trade vekk noen av draftvalgene deres for å få en superstjerne. Paul George sier han kommer til å forlate Indiana Pacers neste sommer og Lakers er hans foretrukne lag, han bør være tilgjengelig gjennom en trade dersom Boston skulle være interessert.

Her er noen av alternativene Boston Celtics kan gjennomføre denne sommeren:

FILE - In this March 17, 2017, file photo, Kansas's Josh Jackson (11) goes up for a shot over UC Davis's Garrison Goode (44), Brynton Lemar (0) and Mikey Henn (24) in the first half of a first-round game in the men's NCAA college basketball tournament in Tulsa, Okla. Jackson spent one season at Kansas and is expected to be a top-five pick in Thursday's NBA draft. (AP Photo/Tony Gutierrez, File)
Fremtidig Celtics spiller? Jackson skal være nr. 1 på Bostons draftboard


Draft Josh Jackson

 

Slik jeg ser det er Celtics et godt stykke unna en NBA finale. Lebron James regjerer i øst og Clevelands lag er mye bedre enn Bostons. Selv om Celtics skulle klare å få Jimmy Butler og signere en storfisk som Gordon Hayward eller Blake Griffin i free agency, så vil Cleveland ha Lebron James. I årets sluttspill viste James at han har flere sesonger igjen som NBAs beste spiller.

Celtics tradet vekk sitt førstevalg til Philadelphia 76?ers. I retur fikk de blant annet tredjevalget i draftet. De har lenge vært interessert i Kansas sin small forward Josh Jackson. Han er trolig tilgjengelig når Celtics skal gjøre sitt valg som nummer tre i draften. Det er trolig derfor Danny Ainge var villig til å trade med 76?ers. Han så på Jackson som den beste spilleren i årets draft. Jackson er veldig atletisk og god offensivt, samtidig som han har potensialet til å bli en god defensiv spiller. Han ville passet bra inn i Celticslaget, ettersom Ainge har bestemt seg for å satse på Isaiah Thomas som point guarden i laget.

PG13 er lei livet i Indiana, kan Boston være neste stoppested?


Trade for en superstjerne


Celtics har potensielt åtte førsterundevalg i løpet av de tre neste draftene. Det er mange draftvalg. Noen av disse kan brukes til å trade for en superstjerne. Celtics var som sagt det beste laget i øst i fjor og mange mener at de kun er en eller to superstjerner unna å komme til NBA finalen. Paul George og Jimmy Butler er de som hyppigst blir nevnt som potensielle kandidater. Celtics general manager, Danny Ainge, er ikke redd for å gjennomføre trades. Paul George har uttalt at han ikke kommer til å bli værende i Pacers etter at kontrakten han går ut i 2019. Han bør være tilgjengelig på markedet nå, dersom Boston skulle være interessert. George er en av NBAs fem beste toveisspillere i ligaen. Det vil si at han er både god til å forsvare og spille angrep. Boston sitt lag blir kraftig forbedret dersom han kommer til New England for å spille i grønt.

Gå etter en stor free agent

 

Amir Johnsons kontrakt på 12 millioner dollar i året går ut denne sommeren. Det betyr at Boston har mye lønnsrom til å signere en av de beste kontraktsløse spillerne denne sommeren. Det er spesielt snakk om Blake Griffin eller Gordon Hayward. Sistnevnte spilte under Brad Stevens i sin collegekarriere hos Butler. Hayward er en small forward som kan både score viktige poeng og spille forsvar. Han er en god trepoengsskytter samtidig som han kan fighte under kurven. Han kan bli en strålende spiller for dette laget og passer godt inn i spillestilen til Celtics.

Hayward (midten) er en av de heteste kontraktsløse spillerne Boston kan hente i sommer

Det er langt ifra sikkert at de kan få Griffin eller Hayward denne sommeren. Konkurransen om dem er stor. Clippers og Jazz ønsker å beholde disse spillerne selv. Dersom Celtics klarer å få inn en av dem vil de fortsatt være et av NBAs beste lag og kjempe med Cleveland i øst. De vil trolig ikke klare å komme til finalen så lenge Cavs er så gode som de er, men ser man to-tre sesonger fremover kan de fort ta over tronen i øst.