hits

juli 2017

Overgangsvinduets vinnere og tapere

 
Oklahoma City Thunder forward Paul George speaks to at a rally to introduce him to fans in Oklahoma City, Wednesday, July 12, 2017. (AP Photo/Sue Ogrocki)
Forsterket: OKC hentet inn superstjernen Paul George denne sommeren

Av Ole Christian Nymoen, altomnba.no

Sommerens største overganger i NBA er gjennomført. Kontrakter er signert. Noen lag har blitt bedre, mens andre lag har blitt svekket. Etter et overgangsvindu sitter noen general managers igjen med beina på bordet og en fet sigar i munnen, og andre har skjegget sitt langt inni postkassa.

Vinnere:

 

Boston Celtics: En nydelig sommer har det vært for Celtics. De fikk inn enda flere draftvalg i traden med 76ers før vårens draft, og fikk en veldig spennende spiller i Jason Tatum. De fikk også inn Gordon Hayward. De kommer mest sannsynlig ikke til NBA-finalen neste år, men de har blitt en klar toer i øst og mulighetene for å bygge videre på dette i 2018 er veldig gode. Eneste minuset for laget er at Avery Bradley ble tradet vekk og at de ikke klarte å få tak i Paul George eller Jimmy Butler. Er Demarcus Cousins neste storspiller på vei inn i laget?

Houston Rockets: Fjorårets tredje beste lag i Vest ble mye bedre denne sommeren. Texaslaget tradet til seg superstjernen Chris Paul som ikke bare er en av ligaens beste pasningsspillere, men også en eliteforsvarer og en god skytter. Dette laget er ligaens nest beste lag. Signeringen av PJ Tucker er en veldig god signering. Resigneringen av Nene på en treårskontrakt er også strålende jobbet av Rockets. Carmelo Anthony er også ryktet på vei inn gjennom en trade. Med Anthony på laget kan fort Rockets bli en reel utfordrer til Golden State Warriors i en Western Conference-finale.

Lagkamerater: James Harden (venstre) og Chris Paul (høyre) er den nye superduoen i NBA

Oklahoma City Thunder: Denne sommeren står i sterk kontrast til fjorårets tragiske overgangsvindu for OKC. Ikke nok med at de får inn en superstjerne som Paul George, de ble også kvitt Victor Oladipo og hans $84 millioner kontrakt. Signeringen av Patrick Patterson er også en veldig god overgang for Thunder. Han kan skyte og forsvare ute ved trepoengslinja. Resigneringen av Andre Roberson er ok, men $10 millioner i året på en treårskontrakt ble litt mye penger for min smak.

Philadelphia 76ers: Trust the process! Endelig ser man fruktene av 76ers lange rebuild. Laget draftet Markelle Fultz som nummer en i årets draft i tillegg til at fjorårets førstevalg Ben Simmons er tilbake fra skade. Legg også til at klubben signerte en av ligaens beste trepoengsskyttere i JJ Redick på en ettårskontrakt. Han og Amir Johnson har vært i ligaen i mange år og kan lære dette unge laget mye. Jeg forventer at dette laget når sluttspillet neste år og at de skal være et av ligaens beste lag om 4-5 år. Med en kjerne bestående av Simmons, Fultz, Embiid og Saric er det ingenting som skal stå på potensialet deres.

Timberwolves: Timberwolves brukte draften på å trade til seg Jimmy Butler, en all-star shooting guard og en av ligaens beste forsvarsspillere. Han gir dette laget sårt trengt forsvarsspill. I tillegg hentet de inn Jamaal Crawford, en av de beste benkespillerne i ligaen, og Jeff Teague. Signeringen av Taj Gibson er også noe jeg liker veldig godt. Laget tradet også vekk Ricky Rubio til Utah Jazz. Er dette året da Timberwolves endelig skal nå sluttspillet? Med unge stjernespillere som Andrew Wiggins og Karl Anthony Town i tillegg til Jimmy Butler og Jeff Teague, er det mye som peker mot dette.

 

Tapere:

 

Portland Trail Blazers: I motsetning til de fleste andre lag på denne lista, så har ikke Portland mistet noen stjernespillere. De er her fordi de er et offer. Et offer av å være i en conference som har forsterket seg kraftig. Blazers var et .500 lag i fjor og kom akkurat inn i sluttspillet. Det var før to av lagene bak dem, Timberwolves og Nuggets, forsterket seg kraftig. Portland har ikke noe lønnsrom til å hente spillere, mye av dette skyldes signeringene av Allan Crabbe og Evan Turner i fjor. De har ikke fått forsterket seg i sommer og til tross for spillere som Lillard, McCollum og Nurkic, blir det spennende å se om laget kommer inn i sluttspillet i år.


Chicago Bulls: Bulls har ryddet unna Rondo og Butler denne sommeren. Det å bli kvitt Rondo er ikke en dårlig løsning, men det å trade vekk Jimmy Butler og kun få tilbake Kris Dunn, Zach Lavine og Lauri Markkanen er ikke godt nok. Kris Dunn var en av de mest skuffende førsteårsspillerne i fjor. Jeg hadde han som min favoritt til å vinne Rookie of the year før sesongen. Lavine er en spektakulær dunker, men en elendig forsvarsspiller. Han røyk korsbåndet sitt i februar og holder på å komme tilbake igjen etter den skaden. Lauri Markkanen er en spennende power forward. Han har imponert mange denne sommeren og er en av de beste skytterne i årets draft. Bulls har valgt å bygge opp et nytt lag, så får vi se hvor bra det går for dem.

Utah Jazz: De mistet Hayward og mistet George Hill. I retur hentet de inn Ricky Rubio. Spanjolen passer bra inn i Utahs lag, spillere som Gobert, Favors og Ingles kommer til å dra god nytte av pasningsferdighetene hans. For et lag som gjorde det bra i fjor til tross skadeproblemer på flere av spillerne deres i løpet av sesongen, er det å miste Hayward et hardt slag. De hadde virkelig noe på gang, spesielt med tanke på at Utah er et av de minste markedene når det kommer til inntekter. Så får vi se om de klarer å bygge videre på fjorårets sesong uten Hayward eller om de må inn i en ny lang rebuildperiode. Forhåpentligvis klarer de å erstatte Hayward og fortsette å konkurrere i vest.

Indiana Pacers: Veldig likt som i Utahs tilfelle. Et lite lag som har en superstjerne som ville vekk før sommeren. Heldigvis så fikk Indiana noe tilbake da Pau George dro, Victor Oladipo og Sabonis. Ja, Oladipo er overbetalt, men potensialet hans er bra. Han er god i forsvar, så der klarer han å dekke opp litt av savnet fra Paul George. Jeg liker også potensialet til Sabonis som til tider viste gode takter for Thunder i fjorårssesongen. Så de har, i motsetning til Utah, fått noen spillere de kan bygge videre på når de mistet sin superstjerne.

New York Knicks: Gratulerer Knicks fans! Dere ble endelig kvitt Phil Jackson. Der stopper også det positive for Knicks. Denne sommeren har ikke vært imponerende. De har endelig fått tak i en General manager, Scott Perry, etter en lang jakt på Jacksons erstatter. Hovedproblemet med Knicks sin sommer er at de betalte Tim Hardaway Jr. på en fireårskontrakt verdt $71 millioner. Den samme Tim Hardaway Jr. som de tradet vekk for Jerian Grant, som de igjen tradet vekk for Derrick Rose, som de nå har kvittet seg med for å få råd til Hardaway. Organisasjonen er fortsatt en sirkel av kaos! Carmelo Anthony kommer mest sannsynlig til å bli tradet vekk i tillegg. Bra jobba Knicks!

Så mye tjener LeBron James på hver Instagram-post

Med sine 30.7 millioner følgere på Instagram har Cleveland Cavaliers-profilen LeBron James en voldsom stor fanskare. Nå har nettsiden Hooper HQ lagt ut en liste med de ti personene i verden som tjener mest penger per Instagram-innlegg de legger ut.

Og det er ikke småpenger.

Øverst på listen finner vi Selena Gomez, som har 122 millioner følgere og med det flest av alle i hele verden(bortsett fra Instagram selv, som har 224 millioner følgere). Hun drar inn 550 000 dollar - eller 4.5 millioner kroner - per innlegg. 

James nest best betalte idrettsutøver

På listen finner vi også Kardashian-søstrene Kim, Khloe og Kourtney, i tillegg til søstrene Kylie og Kendall Jenner. Den best betalte idrettsutøveren per innlegg er Cristiano Ronaldo med 104 millioner følgere. Han tjener 400 000 dollar per innlegg, i norsk valuta er det over 3.2 millioner kroner. 

James selv er den nest best betalte idrettsutøveren på listen og drar inn hele 120 000 dollar per innlegg - eller rundt en million kroner. Per innlegg.

Ikke helt gærent det vel?!

Cleveland Cavaliers forward LeBron James (23) hugs Golden State Warriors guard Stephen Curry after Game 5 of basketball's NBA Finals in Oakland, Calif., Monday, June 12, 2017. The Warriors won 129-120 to win the NBA championship. (AP Photo/Ben Margot)
LeBron James og Cleveland Cavaliers kom til kort mot Steph Curry og Golden State Warriors i årets finale. 

Free agency og trades sommeren 2017 - hvem ender hvor?

Det har allerede vært noen saftige trades, kontraktforlengelser og overganger i NBA. Og vi er bare i starten av juli!

I denne saken holder vi dere oppdatert på alle overganger i ligaen! Savner du noen? Holla @ us på Twitter @AltomNBA eller altomnba@gmail.com!

Butler har gått fra Chicago Bulls til Minnesota Timberwolves. Her avbildet før Game 5 i Eastern Conference-kampen mot Boston Celtics. Bilde: Even Lübeck.

Siste overganger: 

Pau Gasol - San Antonio Spurs, kontraktsforlengelse

Derrick Rose - til Chicago Bulls

Lorenzo Brown - til Toronto Raptors

Tyler Ennis - til Los Angeles Lakers

Arron Afflalo - til Orlando Magic

Allen Crabbe - til Brooklyn Nets

Darius Miller - til New Orleans Pelicans

 

Atlanta Hawks

Inn: Miles Plumlee, Marco Belinelli, Diamond Stone

Ut: Dwight Howard, Paul Millsap, Mike Scott, Tim Hardaway Jr. Mike Dunleavy - waived

Boston Celtics

Inn: Daniel Theis, Marcus Morris

Ut: Tyller Zeller, Avery Bradley, Kelly Olynyk

Brooklyn Nets

Inn: Timofey Mozgov, D'Angelo Russell, Allen Crabbe

Ut: Brook Lopez, Andrew Nicholson 

Charlotte Hornets

Inn: Michael Carter-Williams, Dwight Howard

Ut: Marco Bellinelli, Miles Plumlee

Chicago Bulls

Inn: Cristiano Felicio - kontraktsforlengelse, Kris Dunn, Zach LaVine, Justin Holiday

Ut: Rajon Rondo og Isaiah Canaan - waived

Cleveland Cavaliers

Inn: Jose Calderon, Jeff Green. Kyle Korver - kontraktsforlengelse, Derrick Rose

Dallas Mavericks

Inn: Jonathan Motley, Josh McRoberts, Dirk Nowitzki - kontraktsforlengelse

Ut: DeAndre Liggins, Jarrod Uthoff, Nicolas Brussino, AJ Hammons

Denver Nuggets

Inn: Trey Lyles, Paul Millsap

Ut: Danilo Gallinari

Detroit Pistons

Inn: Langston Galloway, Avery Bradley

Ut: Marcus Morris, Kentavious Caldwell-Pope

Golden State Warriors

Inn: Shaun Livingston, Steph Curry, David West, Andre Iguodala, Zaza Pachulia - alle kontraktforlengelse. Nick Young

Houston Rockets

Inn: Chris Paul, Zhou Qi, P.J. Tucker, Shawn Long, Nene - kontraktsforlengelse

Ut: Montrezl Harrell, Sam Dekker, Patrick Beverley, Lou Williams

Indiana Pacers

Inn: Domantas Sabonas, Victor Oladipo, Darren Collison, Bojan Bogdanovic

Ut. Paul George

LA Clippers

Inn: DeAndre Liggins, Patrick Beverley, Montrezl Harrell, Sam Dekker, Lou Williams, Danilo Gallinari. Milos Teodosic, Blake Griffin - kontraktsforlengelse

Ut: Paul Pierce - lagt opp. Chris Paul, Jamal Crawford, Diamond Stone

Los Angeles Lakers

Inn: Brook Lopez, Tyler Ennis

Ut: Timofey Mozgov, D'Angelo Russell, Nick Young, Tarik Black(waived)

Memphis Grizzlies

Inn: Ben McLemore, Tyreke Evans, Wayne Selden -  kontraktforlengelse

Ut: Zach Randolph, Vince Carter

Miami Heat

Inn: Kelly Olynyk, Dion Waiters, James Johnson - begge kontraktforlengelse

Milwaukee Bucks

Inn: Tony Snell - kontraktforlengelse

Minnesota Timberwolves

Inn: Jeff Teague, Jimmy Butler, Taj Gibson, Jamal Crawford

Ut: Zach Lavine, Kriss Dunn, 7th pick i 2017-draft - Lauri Markkanen, Ricky Rubio

New Orleans Pelicans

Inn: Jrue Holiday - kontraktsforlengelse, Darius Miller

Ut: Tyreke Evans 

New York Knicks

Inn: Tim Hardaway Jr, Ron Baker - kontraktsforlengelse

Ut: Maurice Ndour, Marshall Plumlee, Sasha Vujacic - alle waived

Oklahoma City Thunder

Inn: Paul George, Patrick Patterson, Raymond Felton. Andre Roberson - kontraktforlengelse

Ut: Domantas Sabonas, Victor Oladipo, Taj Gibson

Orlando Magic

Inn: Arron Afflalo

Ut: 

Philadelphia 76ers

Inn: J.J. Redick, Amir Johnson

Ut: Gerald Henderson - waived

Phoenix Suns

Ut: Leandro Barbosa - waived

Portland Trail Blazers

Ut. Festus Ezeli - waived

Sacramento Kings

Inn: Zach Randolph, Vince Carter, George Hill

Ut: Arron Afflalo - waived, Ben McLemore, Darren Collison, Rudy Gay

San Antonio Spurs

Inn: Rudy Gay, Patty Mils - kontraktforlengelse, Pau Gasol - kontraktsforlengelse

Toronto Raptors

Inn: Serge Ibaka - kontraktsforlengelse, Kyle Lowry - kontraktsforlengelse, Lorenzo Brown

Ut: PJ Tucker, Patrick Patterson

Utah Jazz

Inn: Ricky Rubio, Joe Ingles - kontraktsforlengelse

Ut: Gordon Hayward

Washington Wizards

Inn: Tim Frazier, Jodie Meeks, Mike Scott

Ut: Bojan Bogdanovic

DRAFTSPESIAL: HVEM ENDTE HVOR?

I denne saken har vi tatt en titt på de ti beste spillerne i draften, som ble holdt natt til fredag 23.juni. Hva er styrkene og svakhetene til spillerne som kommer til å bli valgt av Philadelphia 76ers (1. valg), Los Angeles Lakers (2. valg), Boston Celtics (3.), Phoenix Suns (4.), Sacramento Kings (5.), Orlando Magic (6.), Minnesota Timberwolves (7.), New York Knicks (8.), Dallas Mavericks (9.) og Sacramento Kings (10.)? Les deg opp her!

1. Markelle Fultz ? Point Guard, Washington ? 6?4?/193 cm høy ? 195 pund/88 kg tung

Fultz regnes som spilleren i draften med størst sjanse for å bli en superstjerne. Han er en eksplosiv atlet som kan score på mange måte og har overblikket til å styre et lag offensivt. Meget god i pick-and- roll, hvor han kan stoppe og skyte fra 3-poengsavstand, angripe kurven eller finne åpne skyttere. Traff over 40% på 3ere, mange av de tøffe skudd, men kun 65% på straffeskuddene er litt urovekkende Har også potensiale defensivt med sin lengde (6?10 wingspan) og fysikk, men ga liten innsats der i college.

Det meste tyder på at 76ers velger Fultz først i draften og gjøre han til en del av ligaens kanskje mest fryktinngytende unge kjerne sammen med Simmons og Embiid. Han kan passe godt inn der, ettersom han både kan styre showet selv og være en trussel uten ball når Simmons har rollen som playmaker eller Embiid poster opp. Lever han opp til sitt potensiale defensivt, vil han passe inn med de andre allsidige forsvarsspillerne på laget og Philly kan om ikke lenge være et topp 10 forsvar.

2. Lonzo Ball ? Point Guard, UCLA ? 6?6?/198 cm høy ? 190 pund/86 kg tung

Spillere med Balls pasninger og overblikk kommer bare noen ganger i tiåret! Han har et uortodoks skudd som han trenger litt plass for å skyte, men treffer en høy prosent, ofte fra langt bak 3-poengslinjen. Angrep ikke kurven så mye som man gjerne ønsker fra lagets førstevalg offensivt. Kan forsvare flere posisjoner defensivt med sin størrelse. Dødelig på overganger! Skjøt knapt fra mellomdistanse på college-nivå, noe han må lære seg om han skal være en go-to scorer. Det er nok ikke den spilleren han vil være, men hans playmakeregenskaper vil gjøre Ball til en veldig nyttig spiller.

Siden D?Angelo Russell akkurat har blitt tradet fra Lakers, ligger alt til rette for at Ball overtar nøklene i englenes by. Med Magic Johnson i sjefsstolen der, vil han ha den perfekte læremester.

3. Josh Jackson ? Forward, Kansas ? 6?8?/203 cm høy ? 203 pund/92 kg tung

Jackson har mange gode egenskaper, som hans pasninger og fysikk. Den bruker han offensivt med et raskt førstesteg og til å avslutte ved kurven gjennom kontakt. Defensivt bruker han til å være en allsidig forsvarer som plukker mange returer. Jeg er likevel skeptisk til å ta han så høyt som mange mockdrafts har han, ettersom jeg tviler på om skuddet hans vil fungere skikkelig i NBA. Han bruker lang tid på skuddbevegelsen og sliter med skyte etter han har driblet. Traff en ok prosent på 3-poengere (37.8%), men det er på et lite utvalg og hans manglende treffsikkerhet (56.6%) på straffeskudd er urovekkende.

Det ryktes at Celtics GM Danny Ainge synes Jackson er det største talentet i draften. Jeg er ikke enig i det, men han har mange gode kvaliteter og man slipper eventuelle konflikter med Isaiah Thomas som det å drafte Fultz eller Ball kunne gitt. Tror han vil passe fint inn defensivt hos Celtics, men offensivt kan det bli mange skyttere som kun er middels fra 3-poengslinjen.

4. De?Aaron Fox ? Point Guard, Kentucky ? 6?4?/193 cm høy ? 171 pund/78 kg tung

Kvikk point guard med ballbehandling og pasninger til å styre et angrep på NBA-nivå. Kom seg til kurven når han ønsket det på college, men kan bli mer kreativ i avslutningene sine. Han er en smart forsvarsspiller, som beveger seg og er aktiv uten å feile. Har størrelsen til å forsvare begge guard-posisjoner. Meget svak skytter på college (25 3pt% på få forsøk), som forsvarere vil gå under screener på. Hvor mye Fox kan forbedre seg som skytter vil være avgjørende for hans suksess.

Mest sannsynlig går Fox et sted mellom fire og seks i draften. Suns er ganske bra dekket på point guard-posisjonen med Bledsoe, men det kan være de tenker å trade han og drafter Fox som er nærmere Booker og de andre unge spillerne deres i alder. Kings har et stort behov for en point guard og vil nok ta Fox om han er tilgjengelig. Magic har kanskje mistet troen på Elfrid Payton og vil prøve noe nytt.

5. Jayson Tatum ? Forward, Duke ? 6?8?/203 cm høy ? 204 pund/93 kg tung

Han er ikke den mest eksplosive atleten i draften, men har imponerende kroppskontroll, godt fotarbeid og er sterk nok til å straffe mindre spillere i posten. God ballkontroll for størrelsen, men er ingen naturlig playmaker. Defensivt spørs det om han noen gang vil være over gjennomsnittet og han mangler allsidigheten til andre potensielle toppvalg. Har potensiale til å være en go-to scorer, med et imponerende midrange game. Blir Tatum draftet topp 5 så har man troen på at han kan bli det. Men blir det en Rudy Gay/Harrison Barnes-type eller kan han bli en superstjerne? Om han blir mer stabilt fra 3-poengslinjen, vil det virkelig åpne opp ting offensivt.

Ulike mockdrafts har Tatum til nesten alle lag som velger topp 10. Det sier noe om potensialet, men også usikkerheten rundt hvor han passer inn og hvor stor tro de har på han. Suns kunne absolutt trengt en god forward som kan komme inn og score poeng for de. Han vil også passe fint inn på Kings hvis de kvitter seg med Rudy Gay, sammen er de litt for like i stilen. Se heller ikke bort fra at han kan bli tatt som nummer tre av Celtics! De har behov for flere spillere enn Thomas som kan score mot slutten av en kamp.

 

6. Jonathan Isaac ? Forward, Florida State ? 6?11?/211 cm høy ? 205 pund/93 kg tung

Isaac vil sannsynligvis ikke være et førstevalg offensivt, men ser ut til å kunne bli akkurat den type rollespiller alle lag i NBA trenger. Hvis han legger på seg litt muskler, så har han lengden til å forsvare flere posisjoner og kan bidra til å forsvare kurven. Plukker nok returer til å spille small ball PF. Offensivt treffer han åpne 3-poengere og er flink til å kutte til kurven. Hvis han får litt bedre ferdigheter med ballen i hendene, kan Isaac bli en spennende scorer offensivt, som er en mismatch for mange forsvarere.

På grunn av sin allsidighet er det lett å se ulike scenarioer hvor lag forelsker seg i Isaac. På Magic kunne han dannet et spennende forward-tandem med Aaron Gordon og hans blanding av skyting og forsvar kompletterer Vucevic under kurven. Det hadde vært veldig spennende å se han hos Timberwolves. Isaac passer godt inn der siden han ikke trenger ballen for å være effektiv i sin rolle. Med han som small ball PF ved siden av Towns hadde det luktet svidd!

7. Dennis Smith ? Point Guard, North Carolina State ? 6?3?/191 cm høy ? 195 pund/88 kg tung

Eksplosiv atlet som tross størrelsen er en trussel på alley-oops. God avslutter rundt kurven, hvor han enkelt kommer seg med sin ballbehandling og fysikk. Er en brukbar playmaker, men ikke helt på nivå med de beste point guardene. Har fysikken og størrelsen til å være en god forsvarsspiller, men var svak defensivt for NC State. Var det liten innsats på grunn av svakt lag eller vil det samme skje i NBA? Har potensiale til å bli en veldig god scoring point guard og han er allerede en god skytter når han mottar ballen, men har forbedringspotensiale når han skaper sitt eget skudd.

Kan gå allerede til Kings som nummer fem, men de fleste tror han blir tatt av Knicks eller Mavericks. Knicks har et stort behov for en point guard, men Smith er ikke den riktige hvis de skal fortsette å spille mye triangle. Jeg tror Smith ville passet veldig godt inn hos Mavericks, hvor han ville fått mye plass offensivt i et lag som kjører mye pick-and-rolls, som var hans største styrke på college.

8. Frank Ntilikina ? Point Guard, Strasbourg (Frankrike) ? 6?5?/196 cm høy ? 170 pund/77 kg tung

?Filthy Frank? vil gi deg solid forsvarsspill på to, kanskje tre posisjoner. Som point guard mangler han litt eksplosivitet med ballen i hendene. Kan han penetrere forsvar og skape ubalanse på NBA-nivå? Har god ballfølelse og viser overblikk med pasningene sine. Han er en pålitelig skytter når han spotter opp og er vant med fysisk spill fra å spille mot voksne menn i den franske ligaen.

Med sin størrelse, overblikk og skudd, kan han passe godt inn som en triangle point guard hos Knicks. Om ikke de tar han, har Dallas et stort behov for en point guard og tar han gjerne som nummer ni.

9. Malik Monk ? Guard, Kentucky ? 6?4?/193 cm høy ? 197 pund/89 kg tung

Monk er en skarpskytter, som både kan stå i hjørnet og komme rundt screener. I tillegg er han atletisk nok til å vise noen herlige dunker, hvis forsvaret gir han litt plass. Utfordringen er at han er litt for liten til å spille shooting guard, mens han ikke har vist pasningsferdighetene til å spille point guard. Mangler lange armer og styrke til å veie opp for størrelsen. Han minner meg om en atletisk Jason Terry. Det blir spennende å se hvilken rolle Monk vil få hos laget som drafter han. Satser de på å utvikle han som point, gi han sjansen som SG eller bruke han som 6th man fra benken, som mange med hans ferdigheter blir brukt som.

Monk er en spiller som kan passe inn mange steder, avhengig av hvilken rolle han er tiltenkt. Magic trenger sårt flere skyttere. Timberwolves er ganske godt dekket på guard-plassen, om det ikke skjer noen trades. Mavericks har lang erfaring med gode 6th man fra benken. Kanskje kan han bli den eksplosive guarden Knicks-fans har savnet siden Linsanity!

 

10. Lauri Markkanen ? Forward, Arizona ? 7?0?/213 cm høy ? 225 pund/102 kg tung

Finnen er kanskje den beste skytteren over 7 fot man har sett på college-nivå. Har vist evnen til å treffe vanskelige 3-poengere etter å ha løpt rundt screener. Han vil bidra til noen veldig gode offensive lag, spørsmålet er hva mer han kan gjøre på NBA-nivå. Plukker ikke så mange returer som man skulle ønske fra en big man. Til tider en villig forsvarer som kan flytte beina raskt for sin størrelse, men mangler lengden og fysikken til å stoppe folk ved kurven. Han vil nok alltid være et minus defensivt.

Av lagene som velger topp 10 er det Timberwolves eller Kings jeg syns han passer best hos. I Minnesota vil han gi Towns og Wiggins mye plass til å angripe kurven og vi hadde fort snakket om et av ligaens beste angrep. Kings har mange centere, men trenger skyttere som kan åpne opp plass for de offensivt.